Browsing TEZLER by Author "Yalçın, A. Süha"
Now showing items 1-5 of 5
-
Metal raf üretim fabrikasında çalışan işçilerde oksidatif stres parametrelerinin incelenmesi
Polat, Naci (MARMARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İnsanlar yaşamları boyunca hem ekzojen hemde metabolik sürecin bir parçası olarak endojen radikal ve reaktif oksijen türlerine maruz kalırlar. Vücut bu serbest radikaller ve reaktif oksijen türlerin etkilerini nötralize ... -
Normal ve patolojik eritrosit zarlarının lipit ve protein paternlerinin belirlenmesi
Kilinç, Ahmet (MARMARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)43- ÖZET Zar yapı ve fonksiyonları çalışırken en kolay elde edilen hücre eritrosit olduğu için, eritrosit plazma zarı bu alandaki çalışmalar için popüler bir model teşkil etmektedir. Bu nedenle çalışmamızda normal ve ... -
Parkinson hastalığında plazma ve eritrosit lipid peroksidasyonu, eritrosit ozmotik frajilitesi ve antioksidan savunma sistemindeki değişiklikler
Kilinç, Ahmet (MARMARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-38- Ö Z E T Parkinson hastalığında beyinde substantia nigra bölgesinde nöron kaybına neden olan etkenler arasında lipit peroksidasyonunun uyarılması ile glutatyon ve glutatyon peroksidaz eksikliğinin önemli olduğu ileri ... -
Peynir altı suyundaki süt proteinlerinin ayrıştırılması ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
Ars, Derya (MARMARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)1. ÖZET Süt ana besin unsurlarını, vitaminler ile eser elementleri ve bazı enzimleri içeren bir sıvı besindir. Yapısında annenin bağışıklık sisteminin elemanlarını da içerdiğinden, yenidoğanı enfeksiyonlara karşı pasif ... -
Süt serumu proteinlerinin peynir altı suyundan elde edilmesi
Bayram, Tuğba (MARMARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Süt; su, yag, proteinleri (esas olarak kazein miselleri ve süt serumu proteinleri),karbohidratları (esas olarak laktoz) ve az miktarda biyoaktif bilesenleri; mineraller,vitaminler ve enzimleri içeren kompleks biyolojik bir ...