Early sweet (Vitis Vinifera L.) üzüm çeşidinde kış gözü verimliliğin saptanması ve budama seviyesinin belirlenmesi üzerine araştirmalar
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Araştırma 2014 vejetasyon periyodu içinde yürütülmüş, 4 yaşında yerli fidanlarla kurulmuş bağ alanıdır. Omcalar sıra üzeri 1,6 m, sıra arası 3,1 m olup, V sistem terbiye şekli ile şekillendirilmiştir. Denemeye alınan her omcada eşit yük uygulanmış, toprak işleme, gübreleme, tarımsal savaş gibi kültürel işlemler tekniğine uygun olarak yapılmıştır. Asmalarda 6 çubuk 5, 10, 15 göz ve kontrol olarak da 4 çubuk 12 göz olacak şekilde, toplam 16 parsel, her parselde 3 asma bırakılmıştır. Elde edilen verilere (parsel başına ortalama üzüm verimi (kg), tane hacmi (ml), 100 tane ağırlığı (g), suda çözünebilir kuru madde miktarı (%), titrasyon asitliği (g/l), şıra pH değeri olgunluk indisi) TARİST paket programı uygulanmış, Tesadüf Parselleri Faktöriyel Düzende varyans analiz tekniği ile irdelenmiştir. Çalışma sonucu omca başına ortalama üzüm verimi, tane hacmi, suda çözünür kuru madde miktarı, titre edilebilir asitlik miktarı ve şıra pH değeri altı çubuk 15 göz, yüz tane ağırlığında 4 çubuk 12 göz, olgunluk indisinde ise 6 çubuk 5 göz bırakılan budama şeklinde en yüksek değere ulaşmıştır The research was carried out during the vegetation period of 2014 and it was established with 4 year old local saplings. Grapevine are 1.6 m above the row and 3.1 m between the rows and are shaped by V system finishing. Equal load was applied to each Grapevine taken into the experiment, soil processing, fertilization, agricultural operations such as agricultural warfare was performed in accordance with the technique. In the study, 6 rod 5, 10, 15 eyes and 4 rod 12 eyes were left in the vines. Data obtained (Grapevine yield (kg), grain volume (ml), 100 grain weight (g), water soluble dry matter amount (%), titration acidity (g / l), must pH, maturity index) TARİST package variance analysis was performed by using the variance analysis technique and Factorial Order Variance Analysis Technique in Random Plots.. As a result of the study, average Grapevine yield, seed volume, water soluble dry matter amount, titratable acidity and grape juice pH value per grapevine 6 The bar reached the highest value in the form of pruning left 15 eyes.
Collections