Show simple item record

dc.contributor.advisorSandıkcı, Mustafa
dc.contributor.advisorBaytok, Ahmet
dc.contributor.authorKaragöz, Ahmet
dc.date.accessioned2020-12-02T09:39:51Z
dc.date.available2020-12-02T09:39:51Z
dc.date.submitted2020
dc.date.issued2019-12-29
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/25881
dc.description.abstractOteller, misafirlerine hizmet sunarken veya işlevlerini tamamlayabilmek için, çoğunlukla iş gücüne ihtiyaç duyarlar. Son zamanlarda, her ne kadar otellerde teknolojik ürünlerin kullanımı artmış olsa da yiyecek içeceklerin üretim ve sunum yapısı nedeniyle üretimi ve sunumunda çoğunlukla el emeği ile yapılabilmektedir. Özellikle yiyecek içecek bölümünde çalışanların nitelikli ve eğitimli olması misafir tatmini ve işletmenin sürekliliği açısından önem arz etmektedir. Bu Araştırmada Afyonkarahisar'daki termal turizm işletme belgeli beş yıldızlı otellerin yiyecek içecek bölümünde çalışanların tükenmişlik düzeylerinin iş performansına olan etkisini araştırmak temel amaçtır. Anket yöntemiyle toplanan verilerin analizinde frekans-yüzde dağılımları, aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri, değişkenler arası farklılıkların belirlenmesinde ölçeklerin normal dağılım göstermesinden dolayı parametrik olan bağımsız iki grup T-testi ve One-way Anova varyans analizi kullanılmıştır. İlişki ölçüm testlerinde ise Korelasyon ve Regresyon analizleri yapılmıştır.Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, çalışanların tükenmişlik düzeylerine ilişkin ve iş performansına ilişkin görüşleri demografik özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Bununla birlikte, tükenmişlik düzeylerinin iş performansını etkilediği sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractHotels often need workforce to serve their guests or to complete their functions. Recently, although the use of technological products in hotels has increased, the production and presentation of food and beverages can be made mostly by hand labor due to the production and presentation structure. Especially the qualified and educated employees in the food and beverage department are important for guest satisfaction and continuity of the business. The main purpose of this study is to investigate the effect of burnout levels of employees in the food and beverage department of five-star hotels with thermal tourism operation certificate in Afyonkarahisar on their job performance. In the analysis of the data collected by the questionnaire method, frequency-percentage distributions, arithmetic mean and standard deviation values, in determining the differences between variables, two independent groups T-test and One-way Anova variance analysis, which are parametric, were used due to the normal distribution of the scales. Correlation and Regression analyzes were performed in relation measurement tests.According to the findings obtained from the research, employees' views on burnout levels and job performance differ according to their demographic characteristics. However, it was concluded that burnout levels affect job performance.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleTermal Otel İşletmeleri Yiyecek İçecek Bölümü Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin İşgören Performansına Etkisi: Afyonkarahisar İli Örneği
dc.title.alternativeThe Effect of Burnout Levels of Food and Beverage Department Employees of Thermal Hotel Enterprises on Employee Performance: The Case of Afyonkarahisar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-12-29
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmThermal tourism
dc.subject.ytmJob performance
dc.identifier.yokid10316194
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityAFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess