Show simple item record

dc.contributor.advisorToğay, Yeşim
dc.contributor.authorDönder, Emrah
dc.date.accessioned2020-12-10T11:14:59Z
dc.date.available2020-12-10T11:14:59Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-07-08
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/257674
dc.description.abstractBu çalışma, hümik asit ve farklı potasyum dozları uygulamalarının nohutta verim ve verim öğelerine etkisini belirlemek üzere 2017 yılında Mardin ilinde yürütülmüştür. Deneme tesadüf bloklarında faktöriyel deneme desenine göre üç tekrarlamalı olarak kurulmuştur.Denemede nohuta üç farklı potasyum (0, 10 ve 20 kg/da) ve üç farklı hümik asit dozu (0, 30 ve 60 kg/da) uygulanarak verim ve bazı verim öğeleri üzerine etkisi araştırılmıştır.Çalışmada bitki boyu, ilk bakla yüksekliği, bitkide dal sayısı, bitkide bakla sayısı, bitkide tane sayısı, baklada tane sayısı, biyolojik verim, birim alandaki tane verimi, hasat indeksi, yüz tane ağırlığı, tanede protein oranı ve tanede potasyum içeriği incelenmiştir. Deneme sonucunda hümik asit ve potasyum dozlarının verim ve verim öğelerinde önemli artışlar sağladığı belirlenmiştir. En yüksek tane verimi, 286.9 kg/da ile 20 kg potasyum /da + 60 kg hümik asit/da uygulamasından elde edilmiştir.
dc.description.abstractThe study was conducted to determine effects of different levels of humic acid and potassium on the yield and some yield components in chickpea in 2017 in Mardin City. The experiment was laid out in a factorial randomised block design with three replications. The doses were used potassium (0, 10 and 20kg/da) and humic acid (0, 30 ve 60 kg/da) in this study. In the study were investigated the plant height, first pod height,branch number per plant, pod, seed number and per plant, seed number per pod, biological yield, seed yield per unit, harvest index, 100-seed weight, protein ratio and potassium content in seed. The results of the study indicated that humic acid and potassium applications increased significantly the seed yield and yield components. The highest seed yield was obtained from 20 kg phosphorus /da+ 60 kghumic acid /da application as 286.9 kg/da.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleNohutta (Cicer arietinum L.) hümik asit ve potasyum uygulamasının verim ve verim öğelerine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of humic acid and potassium applications on the yield and yield components in chickpea (Cicer arietinum L.)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-07-08
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10250368
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityVAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid548463
dc.description.pages68
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess