Show simple item record

dc.contributor.advisorTüfenkci, Şefik
dc.contributor.authorBilgin, Aynur
dc.date.accessioned2020-12-10T11:14:00Z
dc.date.available2020-12-10T11:14:00Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-01
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/257347
dc.description.abstractBu çalışmada farklı tuz ve tuzluluk düzeylerindeki sulama suyu kısıtlarının Van bölgesi koşullarında Jalapeno biber (Capsicum annuum L.) bitkisinin verim ve kalite parametreleri üzerine etkilerinin araştırılması yapılmıştır.Çalışmada kullanılan toprak örnekleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanından temin edilmiştir. Sulama suyu olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi şebeke suyu kullanılmıştır. Deneme sera koşullarında 5 kg'lık saksılarda 3 tekerrürlü yapılmıştır. Her tekerrürde 3 sulama suyu düzeyi (W1: % 100, W2: % 75, W3: % 50) ve NaCl – CaCl2 olmak üzere 2 farklı tuz çeşidi kullanılmıştır. Kullanılan bu tuzlar 4 farklı düzeyde ( S1:0 dSm-1, S2: 3 dSm-1, S3: 6 dSm-1, S4:9 dSm-1 ) uygulanmıştır.Çalışma sonucunda elde edilen verilere göre, artan tuzluluk ve su kısıtı koşullarında gövde çapı, meyve çapı, sürgün uzunluğu, sürgün yaş ağırlığı, sürgün kuru ağırlığı, meyve boyu, meyve ağırlığı, yaprak sayısı, yaprak kalınlığı ve meyve sayısı azalırken kök uzunluğu, kök yaş ağırlığı, kök kuru ağırlığı, suda çözünür kuru madde miktarı artış göstermiştir.
dc.description.abstractIn this study, the effects of irrigation water constraints in different salt and salinity levels on yield and quality parameters of Jalapeno pepper (Capsicum annuum L.) plant in Van District were investigated.Soil samples used in the study were obtained from Van Yüzüncü Yıl University Faculty of Agriculture experimental area. Tap water in the campus of Van Yüzüncü Yıl University was used as irrigation water. The experiment was carried out with 3 replications in 5 kg pots under greenhouse conditions. In each replication, 3 irrigation water levels (W1: 100 %, W2: 75 %, W3: 50 %) and NaCl - CaCl2 were used. These salts were applied at 4 different levels (S1: 0 dSm-1, S2: 3 dSm-1, S3: 6 dSm-1, S4: 9 dSm-1).According to the data obtained at the end of the study, under increasing salinity and water constraint conditions; stem diameter, fruit diameter, shoot length, shoot wet weight, shoot dry weight, fruit size, fruit weight, number of leaf, leaf thickness and number of fruits decreased, stem length, root wet weight, root dry weight and amount of water soluble dry matter increased.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBiber yetiştiriciliğinde farklı su kısıtlarının ve tuzluluğun bitki verim ve bazı kalite özelliklerine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of different water constraints and salinity on the yield and some quality properties of pepper growing
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-01
dc.contributor.departmentBiyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10290893
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityVAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid573410
dc.description.pages91
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess