Show simple item record

dc.contributor.advisorÇelik Kazıcı, Hilal
dc.contributor.authorYayla, Müge
dc.date.accessioned2020-12-10T11:13:29Z
dc.date.available2020-12-10T11:13:29Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-14
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/257174
dc.description.abstractBu tez çalışmasında gıdalardaki benzoik asit, asetik asit, sitrik asit ve potasyum sorbat tayini için Pd tabanlı bir sensör geliştirilmiştir. Kimyasal indirgeme metodu ile karbon nano tüp (KNT) destekli PdRuCr nanoyapıları sentezlenmiştir. Bu yeni PdRuCr/KNT elektrokatalizörünün karakterizasyonu, X ışını kırınımı (XRD) ve Taramalı elektron mikroskobu Enerji yayılımlı X-Işını Analizi (SEM-EDX) ile yapılmıştır. Elektrokatalizörlerin aktiviteleri döngüsel voltametri (CV) ve diferansiyel puls (DPV) yöntemleri kullanılarak belirlenmiştir.Geliştirilen sensörün her bir koruyucu madde için çalışma şartları optimize edilerek gerçek numunelerde tanınması amacı ile ölçümler alınmış ve başarı ile uygulanmıştır.
dc.description.abstractIn this thesis, Pd based sensor has been developed for the determination of benzoic acid, acetic acid, citric acid and potassium sorbate in foods. Characterization PdRuCr nanostructures supported by carbon nanotubes (CNT) were synthesized by chemical reduction method. The characterization of this new PdRuCr/CNT electrocatalyst was performed by X-ray diffraction (XRD) and Scanning electron microscopy and Energy diffuse X-ray analysis (SEM-EDX). The activity of electrocatalysts was determined by using cyclic voltammetry (CV) and differential pulse (DPV) methods.Measurements were taken and applied successfully in order to identify the developed sensor in real samples by optimizing the working conditions for each preservative.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimya Mühendisliğitr_TR
dc.subjectChemical Engineeringen_US
dc.titleModifiye edilmiş yüzey baskılı elektrotlar ile gıda katkı maddelerinin elektrokimyasal davranışlarının incelenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of electrochemical behavior of food additives using modified surface printed electrodes
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-14
dc.contributor.departmentKimya Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10281852
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityVAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid568316
dc.description.pages88
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess