Show simple item record

dc.contributor.advisorTemür, Cüneyt
dc.contributor.authorBayram, Ridvan
dc.date.accessioned2020-12-10T11:12:58Z
dc.date.available2020-12-10T11:12:58Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-01-03
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/257029
dc.description.abstractBu çalışma katyon-anyon değişimlerinin yemlerin sindirimi ve rumen sıvısına etkilerini belirlemek amacıyla in vitro olarak DaisyII inkübatörü kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla buğdaygil olarak arpa, baklagil olarak fiğ yoğun yemleri ve buğdaygil olarak arpa samanı, baklagil olarak fiğ samanı kaba yemleri kullanılmıştır. Rumen sıvısı ve yemlerin KAD değerlerini azaltmak için CaCl2, arttırmak için kaya tuzu kullanılmıştır. İki deneme halinde yürütülen çalışmada 1. denemede rumen sıvılarının, 2. denemede yem maddelerinin KAD değerleri değiştirilerek muamele grupları oluşturulmuştur. Her grup için rumen sıvısı ve yemlerin sindirim özelliklerine etkileri belirlenmiştir.Çalışma sonucunda CaCl2 gruplarında iki deneme içinde IVGS ve IVKMS değerleri en yüksek olmuştur (P˂0.05). Birinci denemede bütün sindirim değerleri için kontrol grubu değerleri en düşük olmuştur (P˂0.05).Sonuç olarak özellikle rumen sıvısındaki KAD değişimleri yemlerin sindirimini dolayısıyla rumende oluşan son ürünleri etkilediği anlaşılmıştır.
dc.description.abstractThis study was carried out in vitro using DaisyII incubator to determine the effects of cation-anion exchange on feed digestion and rumen fluid. For this purpose, barley, vetch and barley straw, vetch hay were used. CaCl2 was used to decrease the CAD values of the rumen fluid and feed, and rock salt was used to increase the CAD values. In the study conducted in two trials, treatment groups were formed by changing the CAD values of rumen fluids in the first trial and feedstuffs in the second trial. The effects of rumen fluid and feeds on digestive properties were determined for each group. At the end of the study, IVTD and IVDMD values were highest in CaCl2 groups (P˂0.05). In the first experiment, the control group values were the lowest for all digestion values (P˂0.05).As a result, it was found that especially the changes in CAD in rumen fluid affect the digestion of feeds and the final products formed in rumen.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKatyon-anyon farklılığının rumen fermentasyonu ve yemlerin sindirimine etkilerinin in vitro yöntemle (DaisyII) tespiti
dc.title.alternativeDetermination of the effects of cation-anion difference on rumen fermentation and feed digestion by in vitro method (DaisyII)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-01-03
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10298452
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityVAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid599507
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess