Show simple item record

dc.contributor.advisorŞenol, Fikri
dc.contributor.authorAçikgöz, Ayşen
dc.date.accessioned2020-12-02T09:31:53Z
dc.date.available2020-12-02T09:31:53Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/25149
dc.description.abstractÖZET Bu deneysel çalışmada, sentetik pelüş battaniye üretiminde kullanılan metal kancalı 'çift etkili' şardonlama makinalannda, farklı şardonlama etki düzeylerinde (enerjilerinde) ve farklı pasaj sayılarında elde edilen battaniyeler üzerinde yapılan ölçümlerle şardonlama sonrası boyut değişimi, ağırlık kaybı saptanmıştır. Elde edilen battaniyelerin şardonlama efekti, kullanım ve konfor özellikleri belirlenerek değişik şardonlama uygulamalarının battaniye özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Şardonlama efekti arttığında battaniyenin duyum özellikleri gelişmekte fakat atkı yönündeki kopma mukavemetinde tehlikeli bir düşme olmaktadır. Bu nedenle mevcut battaniye konstrüksiyonu yeniden gözden geçirilerek gerekli değişiklikler yapılmalıdır.
dc.description.abstractABSTRACT In this experimental work, the dimensional stability and loss in weight of the synthetic velours blankets were measured after different raising energies and different passage numbers. The raising machine used was a 'double action' metal wire. The effect of different raising parametres on the blanket properties was investigated by measuring the raising effect, usage and confort properties of the blankets. When the raising effect increases the handle properties of the blankets improve but there is a serious decrease in the tensile strength in weft way. The blanket construction has to be renewed and necessary changes have to be done because of this.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTekstil ve Tekstil Mühendisliğitr_TR
dc.subjectTextile and Textile Engineeringen_US
dc.titleBattaniye üretiminde şarlonlamanın etkileri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmBlanket
dc.subject.ytmRaising
dc.identifier.yokid47635
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityAFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid47635


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess