Production of tannase by aspergillus niger
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada ipliksi bir küf olan Aspergillus nigerâ²dan tannaz üretimiincelenmiştir. Tannik asit, glikoz ve azot kaynaklarının, tannaz üretimi ve biyokütleartışı üzerindeki etkisi araştırılmış ve optimum derişimleri belirlenmiştir. Enyüksek enzim aktivitesi (316 U/ml), çalkalamalı bioreaktörde 35oC ve 175 rpm deyapılan 8% Tannik asit, 1 % Glikoz, 0,4% (NH4)2HPO4, 0,1% K2HPO4, 0,1%MgSO4.7H2O, 0,01% ZnSO4.7H2O, 0,0005% NaCl içeren ortamda görülmüştür.Optimize edilen ortam koşullarında, tannik asit, gallik asit, pyrogallol,glikoz konsantrasyonlarının, pH, biyokütle ve hücre dışı tannaz enzimi üretimininfermentasyon profili çıkarılmıştır. En yüksek enzim aktivitesi (316 U/ml), 4.günde görülmüştür. Bunun yanı sıra, biyokütledeki artış 9 gün boyunca olmuştur.2. güne kadar ve 7. günden sonra biyokütle konsantrasyonunda büyük oranda artışolduğu görülmüştür. lk iki günde tannik asit ve glikoz konsantrasyonundaki düşüşgöz önüne alınarak, mikroorganizmanın bu sürede tannik asiti ve glikozu kullandığıtahmin edilmektedir. 7. günden sonra biyokütle konsantrasyonundaki artışın isemikroorganizma tarafından üretilen pirogallol konsantrasyonundaki düşüş ileorantılı olduğu gözlenmektedir. Başlangıçta 5,5 olan üretim ortamının pHâ²sı, 9.günün sonunda 2,3â²e düşmüştür. Bu düşüşün, glikozun kullanılması sonucu açığaçıkan asitlerden ve gallik asit üretiminden kaynaklandığı düşünülmektedir.Anahtar kelimeler: Tannaz, Aspergillus niger, Enzim üretimi, Üretim ortamınınprofili, Tannik asit. In this study, a filamentous fungus, Aspergillus niger was evaluated interms of extracellular tannase production. The effect of tannic acid, glucose andnitrogen sources on tannase and biomass productions was investigated and theirconcentrations were optimized. The highest enzyme activity was recorded as 316U/ml in the optimized medium containing 8% Tannic acid, 1% Glucose, 0.4%(NH4)2HPO4, 0.1% K2HPO4, 0.1% MgSO4.7H2O, 0.01% ZnSO4.7H2O, 0.0005%NaCl in a shake-flask bioreactor at 35oC and 175 rpm.The bioreaction profile including tannic acid, gallic acid, pyrogallol,glucose concentrations, pH, biomass and extracellular tannase production weredetermined under the optimized conditions. The maximum extracellular tannaseactivity (316 U/ml) was observed on the 4th day of cultivation. However, biomasscontinued to increase up to the 9th day of fermentation. Increase in biomassconcentration during the first two days and after the 7th day was high. Themicroorganism used tannic acid and glucose during the first two days byconsidering the sharp decrease in tannic acid and glucose concentrations. Theincrease in biomass concentration after the 7th day was directly proportional to thedecrease in pyrogallol concentration in this period of time. The pH of thecultivation medium decreased from 5.5 to 2.3 owing to the assimilation of glucoseand the production of gallic acid.Keywords: Tannase, Aspergillus niger, Enzyme production, Cultivation profile,Tannic acid.
Collections