Show simple item record

dc.contributor.advisorYılmaz, İsmail
dc.contributor.authorTaşkin Aral, Canan
dc.date.accessioned2020-12-10T10:26:06Z
dc.date.available2020-12-10T10:26:06Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-08
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/246700
dc.description.abstractToplu yeme ve içme hizmetlerinin verildiği işletmelerde hijyen kurallarına uymak halk sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle Türkiye'de hijyen konusunda yeteri hassasiyet ve önemin gösterilmediği bilinmektedir. Bu durum hijyen konusunda ciddi soru işaretlerinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Yiyecek-içecek kurumlarının birçok hizmetinden faydalanmak için gelen misafirlerin sağlıklarının korunabilmesi ve kurumların pazardaki paylarını büyüterek daha çok kazanç sağlayabilmesi açısından da önemlidir. Bu çalışmada; Tekirdağ ilinde faaliyet gösteren hazır yemek üretim ve toplu tüketim sektöründe çalışanların bilgi düzeylerinin ölçülmesi ve çalışanların hijyen davranışlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre; çalışanların hijyen bilgi düzeylerinin orta olduğu saptanılmış ve eğitim ile hijyen bilgi düzeylerinin de farklılaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca el hijyeni analiz sonuçları ile hijyen bilgi düzeylerinin birbirine yakın olduğu görülmüştür.
dc.description.abstractIt is very important in terms of public health to comply with the rules of hygiene in the establishments where bulk and drinking services are provided. Especially in Turkey is well enough known about hygiene and the importance of sensitivity shown. This situation leads to serious question marks about hygiene. It is also important to protect the health of the guests who come to benefit from the many services of the food and beverage institutions and to increase the share of the institutions in the market and provide more profit. In this study; The aim of this study is to measure the knowledge level of the employees in the ready meals and mass consumption sector in Tekirdağ and to examine the hygiene hygiene behaviors of the employees. According to the results of the study; It was determined that the employees' hygiene knowledge levels were moderate and that the levels of education and hygiene were also differentiated. In addition, hand hygiene analysis results and hygiene knowledge levels were found to be close to each other.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleTekirdağ ilinde faaliyet gösteren hazır yemek üretim ve toplu tüketim sektöründe çalışanların bilgi düzeylerinin ölçülmesi ve çalışanlarda el hijyen analizi
dc.title.alternativeInvestigations on the information level of employees in the ready meals prodcution and mass consumption sectors operating in tekirdağ and hand hygiene analysis in employees
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-08
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10266411
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid575830
dc.description.pages64
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess