Show simple item record

dc.contributor.advisorŞişman, Can Burak
dc.contributor.authorKöktaş Keskin, Ayşen
dc.date.accessioned2020-12-10T10:24:53Z
dc.date.available2020-12-10T10:24:53Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-11
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/246430
dc.description.abstractÖZETYüksek Lisans TeziTahıl Depolamasında Modern Açık Yığın Depolama Ünitesi (MAYDÜ) KullanımıAyşen KÖKTAŞ KESKİNTekirdağ Namık Kemal ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyosistem Mühendisliği Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMANGünümüzde artan nüfusun beslenme ihtiyacı üretimin arttırılması ve birim alandan daha fazla ürün elde edilmesi ile karşılanabilir. Ancak verimin ve üretimin arttırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve tüketime sunuluncaya kadar depolanması da en az üretim kadar önemli bir konudur. Depolamadaki amaç, ürünün özelliklerini ve tazeliğini tüketilinceye kadar korumaktır. Ancak uygun koşullar sağlanmadan yapılan depolamalar büyük kantitatif ve kalitatif kayıplara neden olmaktadır. Bu kayıpların azaltılması uygun depolama koşullarının sağlanması ve depo yönetimiyle mümkündür. Bu çalışmada Toprak Mahsulleri Ofisi Hayrabolu Şube Müdürlüğü Bölgesinde önemli bir üretim payına sahip olan buğdayın depolanmasında MAYDÜ kullanımının depolama koşulları ve ürün kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Anahtar kelimeler: Buğday, Nem Göçü, Depolama Koşulları, Hayrabolu TMO2019, 48 sayfa
dc.description.abstractABSTRACTMSc. ThesisUsage of the Modern Open Temporary Store for Wheat StorageAyşen KÖKTAŞ KESKİNTekirdağ Namık Kemal UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Biosystem -Engineering Supervisor: Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMANNowadays increasing agricultural production is based on obtaining further product from the unit area. But the addition of increasing agricultural production and consumption of products derived from the evaluation are submitted in accordance with the storage is also important. Aim of storage is to preserve properties of products and their freshness. If suitable storage conditions aren't supplied, according to product variety, quality and quantity losses increase. Decreasing these losses are possible with providing suitable storage conditions and storage management. In this study, the Turkish Grain Boards' Hayrabolu region has a significant share of production of wheat used the storage of Open Temporary Store, storage conditions and tried to determine the effects on losses during storage.Key Word: Wheat, Moisture Migration, Storage Condition, Hayrabolu TMO2019, 48 sayfaen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleTahıl depolamasında modern açık yığın depolamaünitesi (MAYDÜ) kullanımı
dc.title.alternativeUsage of the modern open temporary store for wheat storage
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-11
dc.contributor.departmentBiyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10268631
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid576079
dc.description.pages48
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess