Show simple item record

dc.contributor.advisorAdiloğlu, Aydın
dc.contributor.authorÖzel, Eda
dc.date.accessioned2020-12-10T10:24:38Z
dc.date.available2020-12-10T10:24:38Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-26
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/246352
dc.description.abstractBu çalışma Balıkesir ili Bandırma ilçesindeki zeytin bitkisinin beslenme durumlarının yaprak analizleri ile birlikte belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma amacı doğrultusunda Bandırma ilçesinin 20 farklı mevkisinden yaprak örneği alınarak analiz edilmiştir. Yaprak örneklerine ait analiz sonuçları referans değerler ile karşılaştırılarak incelenen zeytin bahçelerinin besin elementi durumları ve beslenme sorunları tespit edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, zeytin bahçelerinden alınan yaprak örneklerinin N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içerikleri sırasıyla % 1,48- % 2,05; % 0,06 - % 0,14; % 0,30 - % 1,03; % 0,59 - % 1,43; % 0,04 - % 0,13; 55 – 226 mg kg-1; 7 - 385 mg kg-1; 4,77 – 32,60 mg kg-1; 12,10 – 53,50 mg kg-1arasında bulunmuştur. Bu değerlerin % 5'inda N, % 60'ınde P, % 85'inde K, % 35'inde Ca, % 100'ünde Mg, % 5'inda Fe, % 60'ında Mn, % 95'inde Zn eksikliği görülürken, % 5'inde Fe, % 90'ında Cu yüksek düzeyde içeriğe sahip olduğu saptanmıştır.
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the nutritional status of olive plants with leaf sample analysis of Bandırma district in Balıkesir province. For this purpose, leaf samples, which were taken from 20 different villages of Bandırma district and were analyzed. By comparing the results of the leaf samples analysis with the reference values of nutrient elements for nutrition status of olive plants were determined. According to the olive leaf analysis results, N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn and Mn contents values, respectively; 1,48 % - 2,05 %; 0,06 % - 0,14 %; 0,30 % - 1,03 %; 0,59 % - 1,43 %; 0,04 % - 0,13 %; 55 – 226 mg kg-1; 7 - 385 mg kg-1; 4,77 – 32,60 mg kg-1; 12,10 – 53,50 mg kg-1 were determined between this values. On the other hand, 5 % N, 60 % P, 85 % K, 35 % Ca, 100 % Mg, 5 % Fe, 60 % Mn, 95 % Zn deficiency were determined. On the other hand, 5 % Fe, 90 % Cu were found excess level in leaf samples.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBalıkesir ili Bandırma ilçesinde yetiştirilen zeytin (Olea europaea L.) bitkisinin beslenme durumunun bitki analizleri ile belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of nutritional status of olive (Olea europaea L.) orchards grown in Bandırma district, by plant analysis
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-26
dc.contributor.departmentToprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10266622
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid575840
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess