Search
Now showing items 1-2 of 2
Dokuz ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşidinin yarım diallel melez f2 generasyonlarında bazı verim ve kalite komponentleri için kombinasyon yeteneklerinin belirlenmesi
(2023)
Bu çalışma, farklı orijinli dokuz buğday (Triticum aestivum L.) genotipinin resiproksuz yarım diallel melez F2 döllerinde bazı agronomik ve kalite özellikleri bakımından kombinasyon yetenekleri ve heterosis değerlerinin ...
GX8CrNi25-21 kalite östenitik paslanmaz çeliğin mekanik özelliklerinin iyileştirilmesi
(2023)
Bu çalışmada, döküm yöntemi ile GX8CrNi25-21 malzemesi üretilmiştir. Malzeme dört farklı sıcaklık ve altı farklı soğutma şiddetine maruz bırakılarak ısıl işleme tabi tutulmuştur. Isıl işlemin birincil ve ikincil karbür ...