Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Biotechnology"
Now showing items 1-2 of 2
-
Genetiği değiştirilmiş soya unu içeren bisküvi üretiminde farklı sıcaklık uygulamalarının genetiği değiştirilmiş organizma miktarına etkisi
(BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-12)Bu tez çalışmasında farklı oranlarda GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma)içeren bisküvi hamuru hazırlanarak 3 farklı sıcaklıkta pişirilmiştir. Pişirme derecesininGDO miktarına etkisi relatif-kantitasyon metodu uygulanarak ... -
Hayvancılık işletmeleri ve termal kaynaklardan alınan toprak ve su örneklerinden miksobakterilerin izolasyonu, tanımlanması ve antibakteriyel aktivitelerinin belirlenmesi
(BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-28)Bu çalışmada miksobakteriler İzmir, Eskişehir, Bursa, ve Denizli'den (Bozkurt ilçesinden) temin edilen 52 adet toprak örneği ve ikisi termal kaynaklardan olmak üzere 4 adet su örneğinden izole edilmiştir. İzolasyon ...