TRAKYA ÜNİVERSİTESİ: Recent submissions
Now showing items 761-780 of 6754
-
İstanbul`da satışa sunulan vakum ambalajlı beyaz penirlein çeşitli özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada; İstanbul'da satışa sunulan vakum ambalajlı Beyaz peynirlerin çeşitli özellikleri incelenmiş ve tüketici tercihi bakımından uygunluğu araştırılmıştır. 7 ayrı firmaya ait vakum ambalajlı beyaz peynir ... -
Dilimlenerek dondurulmuş kivi meyvesinin kalitesi üzerine meyve olgunluğunun, şeker/organik asit çözeltisine daldırmanın ve depolama sıcaklıklarının etkileri
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET DİLİMLENEREK DONDURULMUŞ KİVİ MEYVESİNİN KALİTESİ ÜZERİNE MEYVE OLGUNLUĞUNUN, ŞEKER/ORGANİK ASİT ÇÖZELTİSİNE DALDIRMANIN VE DEPOLAMA SICAKLIKLARININ ETKİLERİ Araştırmada üç farklı olgunluktaki kivi meyveleri dilimlendikten ... -
Üç ekmeklik buğday (Triticum aestivum l.em thel.) çeşidinde farklı kardeş sayısının verim ve verim unsurlarına etkisi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Yüksek Lisans ÜÇ EKMEKLİK BUĞDAY (Triticum aesüvum L. em Thell.) ÇEŞİDİNDE FARKLI KARDEŞ SAYISININ VERİM ve VERİM UNSURLARINA ETKİSİ Ayla Yasemen BİLGİN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri ... -
Çorlu piyasasında satılan süt esaslı dondurmaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma Çorlu piyasasında satılan artizan ve endüstri dondurmalarının duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi ve tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. ... -
Piyasada satılan süttozlarının bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ PİYASADA SATILAN SÜTTOZLAMNTN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI Fikret UYSAL TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI ... -
Tekirdağ koşullarında ak üçgül (Trifolüum repens l.) bitkisinde sıra arası mesafe ve ocak usulü ekimin yeşil ot, kuru ot ve tohum üretimine etkisi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Tekirdağ koşullarında yetiştirilen ak üçgül (Trifolium repens L.) bitkisinin farklı sıra arası (30 cm, 60 cm) ve. ocağa ekimde (50 x 50 I cm, 75 x 75 cm) ot ve tohum verimlerini belirlemek amacıyla 1994- 1996 yıllarında ... -
Ayçiçeğinin hasada yönelik bazı fiziksel ve mekaniksel özelliklerinin saptanması üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Yüksek Lisans Tezi Ayçiçeğinin Hasada Yönelik Bazı Fiziksel ve Mekaniksel Özelliklerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma Habib KOCABIYIK Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü Araştırma ... -
Ekmeklik unlara farklı oranlarda katılan pirinç kepeğinin unun kimyasal ve reolojik özellikleri ile ekmek kalitesi üzerine etkileri
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada pirinç kepeği katkısının farklı uygulama oranlarının unun kimyasal ve jeolojik özellikleri ile ekmek kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Materyal olarak Tip 1 una %0 - 40 arasında onbir farklı dozda ... -
Mersin İl merkezinde değişik satış yerlerinden alınan şalgam suyu örneklerinin fiziksel, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerinin üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Mersin İl Merkezinde çok yaygın olarak tüketilen `şalgam suyu` incelenmiştir. Şalgam suyu yapımında kullanılan hammaddeler ve yapım tekniği kısaca incelendikten sonra 1 0 farklı yerden 3 tekerrürlü olmak ... -
Edirne çevresindeki (Ophyrus L. (Orchidacaae) türleri üzerinde morfolojik, karyolojik ve palinolojik araştırmalar
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Edirne çevresinde yayılış gösterdiği tespit edilen Orchidaceae familyasına ait Ophrys sphegodes Mili., Ophrys mammosa Desf., Ophrys oestrifera Bieb. ve Ophrys apifera Hudson türlerinin morfolojisi, ... -
Enez (Edirne) ve civarı tarla yabancı otları
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Enez (Edirne) ve civar köylerinin tarım alanlarındaki yabancı otları araştırmak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmada 151 takson tesbit ve teşhis edilmiştir. Bu taksonların ikisi Pteridophyta ve diğer 149'u ... -
Pseudomonas sp. ile zeytinyağı fabrikası atığından biyosürfektan eldesi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-03-19)ÖZET Zeytinyağı fabrikası atığı Akdeniz ülkelerinde tarımsal endüstrinin en önemli kirleticilerinden biridir. Bu ülkelerdeki zeytinyağı fabrikaları yıllık yaklaşık 2-3 milyon tonluk bir atık meydana getirir. Zeytinyağı ... -
Yazılım mühendisliği yöntem ve araçlarını kullanarak bir proje geliştirilmesi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Özet Bu çalışmada günümüz yazılım mühendisliği yöntem ve araçları tanıtılmıştır. Bu yöntemler ve piyasada var olan araçlar kullanılarak, kredili sistemde öğrenci işleri otomasyonu uygulama olarak ele alınmıştır. Öğrenci ... -
Edirne bölgesinde yayılış gösteren Orchis L. türleri üzerinde morfolojik, sistematik, korolojik, palinolojik ve karyolojik araştırmalar
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Trakya'da yer alan Edime il sınırlan içinde kalan bölgede yetişen Orchis L. türleri üzerinde korolojik, morfolojik, sistematik, palinolojik ve karyolojik araştırmalar yapılmıştır. Korolojik çalışmalar ... -
Çorlu Deresi zoobentik organizmaları ve dağılımları
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Çorlu Deresi Zoobentik Organizmaları, bunların dağılımları ve bu dağılımda suyun fiziko - kimyasal özellikleri ile kirlilik faktörlerinin ne ölçüde etkili olduklarını ortaya koymak amaçlandı. Derede ... -
Farklı irilikteki soğanların soğan tohumu üretimine uygunluğunun belirlenmesi ve tohum verimi ve kalitesi üzerine farklı hasat zamanlarının etkisi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Farklı irilikteki soğanların, soğan tohumu üretimine uygunluğunu ve tohum verimi ve kalitesi üzerine farklı hasat zamanlarının etkisini belirlemeyi amaçlayan bu çalışma 1996 üretim döneminde Tekirdağ Ziraat Fakültesi ... -
Tunca Nehri bentik makroomurgasız faunası
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma, Tunca Nehri'nin bentik makroomurgasız gruplarını belirlemek, bunların mevsimsel varyasyonlarını ve suyun fiziko-kimyasal özelliklerinden nasıl etkilendiklerini ortaya çıkarmak amacı ile yapıldı. ... -
Trakya Bölgesi tatlı su isopoda (Crustacea) türleri ve dağılımları
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Trakya Bölgesi'nin (İstanbul hariç) tatlı su Isopoda türlerinin dağılımını ortaya çıkarmak amacıyla 1985-1987, 1989-1992 ve 1994- 1997 yılları arasında toplanan örneklerin taksonomik açıdan ... -
Tekirdağ İli chironomidae (Diptera) limnofaunasının tespiti ve taksonomik incelenmesi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, 1994-1995 tarihleri arasında Tekirdağ ilinde 54 lokaliteden toplanan Chironomidae (Diptera) larvaları taksonomik açıdan değerlendirildi. Buna göre Chironomidae familyasının Tanypodinae, Chironominae ve ... -
Domates fidelerinde uygulanacak düşük sıcaklığın bitkilerin büyüme ve verimlilikleri üzerine etkisi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET. Bu araştırma 1996 yılında, Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölüm laboratuvarı ile uygulama ve araştırma alanında yürütülmüştür. Deneme, 3 tekerrürlü faktoriyel tesadüf blokları deneme ...