Kahramanmaraş koşullarında bazı ekmeklik buğdaylarda (Triticum aestivum L. em thell) verim ve verim unsurlarının belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
`. i» i T` TÜRKÇE AB5TRAKT (en fazla 250 sözcük) ; (TÜBİTAK/TÜRDOK'un Abstrakt Hazırlama Kılavuzunu kullanınız.). i_ - ^' ?- -«---i îi.ıCi--.;j, ? ûii'., `t ı., i..b-ii-u-^ -L -i- W u -ı- t_ ti _L i-f d k^t -i- ı. J- O. i- i.- -j ^ Wnt:''i -«i,-> î- -r `> V `i v` /^H A i^ `î V`> 3 ?`* *`> 1/` *-. ~» t » `! Cî 1. L.Lv.1 DOV J, iıı= l ı cı-.ai bliGıil Lı<dipasS. aüjrİDİ, hasat ıııcioksı, başak -uzunluğu., başaktaki başaktaki tans sayısı, başaktaki tane :giriigi, lvj-j tans ağırlığı vs hektolitre ağırlığı gibi üzerinde durulan özellikler * çeşitlere göre değişiklik göstermektedir.Karakterler 'arası ilişkiler incelenmiş, tane verimi ile biyolojik verim, hasat indeksi başaktaki başakçık sayısı,, başaktaki tane sayısı ve başaktaki tane ağırlığı arasında olumlu ve önemli bir ilişki ' olduğu saptanmıştır. n Çeşitler tane verimi bakımından incelendiğinde verimin, 372.9 kg/da ile 687.4 kg/da arasında değiştiği görülmüştür.. Sn düşük verim Ağrı çeşidinden, en yüksek verim ise Orso çeşidinden elde edilmiştir. Diğer bir yüksek verimi Seri-82 çeşidi 662.2 kg/da ile oluşturduğu ve ' genelde verim bakımından çeşitlerin iyi durumda olduğu gözlenmiştir. Bu çalışmada hedeflenen asıl amaç-,. 16 farklı ekmeklik buğday çeşidinde Çukurova-86, Ağrı, Gemini, Sham-4, rnwihur-'`^*--^ XT t yv'i/rsi r5r-7u T?w>-ı r-pR n*~<^r! f-TOY`**^ - F- h - İTİ- 7* ijd (.'Ad j., ıjüa J L i-, i aiiUd, i i w.. i. jL <_ w, J. ı_i A G ş^ -^ i. U/j V <- uwi i w £-t Uii- h iv i i r a^lau-!ila,r S Ş i:-. =-.; ^> 1 i.L *:* L a- i--i /-t c* r-v j_ v'Cı. j-!i[ ve v ^ j..j. iu İNGİLİZCE ABSTRAKT (en fazla 250 sözcük) : In this research the yield and yield component of differSnt common-whea t cultivars have been studied*. Ihis characters have changed according to the cultivars under the Kahramanmaraş condition. Between the grain yield, the number of tillers 2 per plant, plant height, the numberoof head m : biological yield, harvest index, spike lenght, the number of spike 14* ngbis, spike, the number grain per spike, grain per spike weight, 1000 grain weight, amount of test weight correlations have investig investigated. T toe were significant and -positive correlations the grain yield Biological yield, harvest index,.number of spikeletsper spike, grain per spike weight.- T he yields changed- from 372.9 kg'da to 687.4 kg'da. T he lowest yielding cultivars was Ağrı and the highest yielding. one was Orso 687.4 kg/ da, Seri-82 yield' was 662,2 kg/ da. The objective of this study was identify the growth characters, yield and- yield components 16 different bread wheat cultivars Çukurova-86, Ağrı, Gemini, Sham-4, Cumhur iye t-75, Kırkpınar-79, îzmir-85-, Orso, Gönen, Sham-2, Barkai, Shafir, Panda, Mexico, Iüreğir-89, Seri-82 under Kahramanmaraş conditions.
Collections