Modifiye atmosfer ambalajlarının kiraz muhafazası süresine etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırma daha önceden belirlenmiş, farklı rakımlarda bulunan Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi, Tekir Kasabası ve Bertiz Yöresinde yetiştirilen Ziraat-900 kiraz çeşitlerinin modifiye atmosfer ambalajlarının (MAP) avantajlarından yararlanılarak muhafaza süresine etkisi araştırılmıştır. Farklı rakımlarda alınan kiraz meyvelerinin hasattan sonra meyve ağırlıkları, meyve sertliği ve meyve renk değerleri ölçülmüştür. Daha sonra MAP ve Tanık muamelesine alınan kiraz meyveleri +4C 'de 30 günlük muhafaza süresince meyve ağırlıkları, meyve sertliği ve meyve renk değerleri değişimi incelenmiştir. Farklı rakımlarda alınan kirazların depolama süresince MAP muamelesinde meyve ağırlık kaybı ve renk değişimi tanığa göre daha az olmuştur. Meyve eti sertliği ise MAP muamelesinde daha fazla olmuştur. In this study the effects of Modified Atmosphere Packaging (MAP) on the storage period of 0900 ziraat sweet cherry fruits harvested from different orchards located in different altictudes of Kahramanmaraş province (Turkoğlu, Tekir and Bertiz). Were investigated after harvesting the wering of fruits, fruit firmness and fruit rolar were measured. Fruits were then stored at 4ºC for 30 day under MAP treatment. The fruit weight lasses and color degradation were lower in MAP treated samples than in control treatmeat. However sweer cherry fruit firmness was lower in the MAP treatment.
Collections