Show simple item record

dc.contributor.advisorDaşer, Şayeste
dc.contributor.authorSayar, Dilek
dc.date.accessioned2020-12-09T08:47:47Z
dc.date.available2020-12-09T08:47:47Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/203073
dc.description.abstractöz Tat Konserve Sanayii A.Ş.'nin Türkiye meyva suyu pazarındaki performansı vaka çalışması şeklinde düzenlenerek sunulmuştur. Bu analizinde şirketin meyva suyu sektöründeki düşük performansının sebepleri rakipleriyle karşılaştırmalı olarak araştırılmıştır. Hali hazırdaki şirket stratejisine eleştirel bir gözle bakılarak, şirketin pazar payım arttırıp, rakiplerine nazaran durumunu güçlendirecek olası çözümler önerilmiştir. Çalışmaların sonucunda pazarlama aktivitelerinin yetersizliği ve ürün kalitesinin düşük oluşu önemli iki sorun olarak belirlenmiştir. Fakat esas sorun olarak şirketin hem yönetim, hem de kaynaklar açısından meyva suyu üretimine yeterli derecede ilgi göstermediği ortaya çıkarılmıştır. Şirketin meyva suyu pazarındaki yerinin güçlendirilebilmesi için hem kaynakların hem de yönetimin ilgisinin bu projeye adanması öncelikli şart olarak görülmektedir. IV
dc.description.abstractABSTRACT The current market position of Tat Konserve Sanayii A. Ş. fruit juice product line is studied primarily within the context of a case study. The case study is intended to emphasize the underlying reasons behind the weak position of Tat fruit juices in the market. The recommendations, conducted to improve the brand position, are in line with the highlighted short-comings of the current strategy. Recommendations include marketing mix strategies developed in order to provide solutions to the short-comings of the current marketing mix strategies. Besides the insufficient marketing activities and the low quality of the product, the main problem is defined to be the low firm commitment to the fruit juice business. men_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleA Case study: Tat Konserve Sanayii A.Ş. in the fruit juice market
dc.title.alternativeVak`a çalışması: Tat Koserve A.Ş. meyva suyu ürünleri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmTat conserve
dc.subject.ytmAnalysis
dc.subject.ytmFood sector
dc.subject.ytmFruit juices
dc.subject.ytmSectoral analysis
dc.subject.ytmMarketing
dc.identifier.yokid53948
dc.publisher.instituteİşletme Enstitüsü
dc.publisher.universityKOÇ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid53948
dc.description.pages36
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess