Eski Türklerde yemek kültürü
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Çalışmamızda zengin Türk kültürünün önemli bir kısmını kaplayan yemek 4cenusu incelenmiştir. Ayrıca dönemin yaşayış biçimini, coğrafyasını ve inançlarını gözönünde bulundurarak, yeme-içme alanında Türk boylarının farklılıkları, benzerlikleri ve günümüze kadar devam eden özellikleri de incelenmiştir. Araştırmamızda özellikle Türk kültürü hakkında bir çok araştırmaları bulunan Bahaeddin Ögel ve Abdulkadir Inan'ın eserlerinden yararlanılmıştır. Ayrıca Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri, çeşitli dergi, kitap ve Türkistan yemekleri hakkında yemek kitabı yazmış olan Nurala Göktürk'ün anlatımlarından da faydalanılmışlar. Tezimizde, Türk yemek kültürünün bilinmeyen bir çok yönü ile birlikte yemek alanındaki zenginlikleri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Food, covering a major part of Turkish culture was examined in our work. Differences and similerities between Turkish tribes in terms of eating habits and their specifications lasting today are examined by taking into account of life style, geography and belief of the period. In this research we benefit from Bahaeddin Ögel and Abdulkadir İnan, who made lots of research especially about Turkish culture. And we also make use of Nurala Göktürk expressions who has a book about Turkish foods, various magazines and manifestos in Turkish Kitchen Symposium. In our thesis, its tried to be diskovered unknow aspects of Turkish eating culture and richness of Turkish foods.
Collections