Kritik kontrol noktaları tehlike analizi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma ile gıda firmaları tarafından kullanılan kalite kontrol sistemlerinden bir tanesi olan Kritik Kontrol Noktalan Tehlike Analizi (HACCP) sistemi incelenmeye çalışılmıştır. İlk başta HACCP ile ilgili genel bilgiler verilmiş olup HACCP sistemi uygulayarak gıdaların üretiminin daha güvenli olduğu ancak maliyet yönünden ek finansman gerektirmesine rağmen tüketicinin bu ek maliyete katlanabileceği görülmüştür. Daha sonra sistemin kurulması için gerekli olan ön koşul (şart) programlan incelenmiştir. Ardından sistemi kurma işlemleri için ön hazırlıkların neler olduğu saptanmıştır. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra HACCP sisteminin 7 temel prensibi tek tek açıklanmaya çalışılmıştır. En sonunda Hacı Bozanoğullan'nda yapılan bir uygulama ile çalışmanın daha iyi anlaşılması sağlanmıştır. With this study, HACCP system is tried to be examined which is used by companies as one of the quality control system. At the begining a general information is given about the application of HACCP which is that, the food production becomes safer while an additonal finance is needed. Although to this extra finance it has been observed that the consumer can endure. Then, the preliminary condition programmes which are required for system establishment are examined. As the next step, the front preperations for system setup are established. After completing preperations, the main 7 principles of HACCP system are tried to be explained. Finally, with an application in Hacı Bozanoğullan, the study is tried to be explained in a more understandable way. m
Collections