Aspirin, novaljin ve kafein kombine tabletinde Aspirin`in stabilitesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
- 36 ` ÖZET Bu çalışmada aspirin, novaljin ve kafein kombine pre- paratında aspirin' in stabilitesi incelendi. Bu maksatla kuru granülasyon yöntemiyle tarafımızdan hazırlanan aspirin, no valjin, kafein karışım tabletleri % 40, % 60 ve % 90 relatif nemli ortamda bekletildi. Hazırlanan tabletlerde aspirin' in parçalanmasının nem miktarı ile orantılı olarak arttığı, an cak uygulanan koşullarda novaljin ve kafein' de parçalanma olmadığı tespit edilmiştir. Bu sonuçlara göre aspirin-novaljin-kafein kombine tab leti hazırlanmasında kullanılan metodun yanısıra ambalaj şek linin, muhafaza koşullarının da önemi büyüktür. Nemli ortam da, yetersiz ambalajlama ve muhafaza halinde tablete giren nemin bu kombine preparatta aspirin' in bozulmasına, tabletle- ı rin renklenmesine ve yumuşamasına sebep olabileceği sonucuna varılmıştır. 37 SUMMARY The subject of this study was to investigate the stability of aspirin tablets in combination with novalgin and caffeine. The tablets were prepared by dry granulation method. They were Tcept in a desiccator containing different relative humidities such as 40, 60 and 90 percent. It was observed that hydrolysis of aspirin increased as the hu midity increased, yet the other components as novalgin and caffein remained unaffected. It was concluded that the sta bility of aspirin was considerably influenced by the manu facturing method of its preparation, packaging and storage conditions.
Collections