Artemia Salina yumurtalarından protein sentezinde aktif rol oynayan özütler elde etme çalışmaları
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
VI. ÖZET Artemia sauna yumurtaları protein sentezi için gerekil faktörler ve aitbarimiera açısından zengin olması ve dolayısıyla protein sentezi etkinliği yönünden uygun bir model sistem oluşturması nedeniyle tercih edildi. Artemia salına yumurtalarından inaktif özütlerin yanı sıra aktif özütler elde edildi. Aktifleştirme yumurtaların uygun ortam ve koşullarda belirli zaman aralıklarında tutulması ve gelişmeye bırakılması şeklinde yapıldı. Bu çalışmada birinci aşamada inaktif ve aktif özütlerde karşılaştırmalı olarak, in vitro protein sentezi, Mg-^ derişimlerine bağla olarak protein sentezinin etkinliğindeki değişmeler ısı şokuna tabi tutulan larvalardan elde edilen özütlerde protein sentezi etkinliği,aktif, anaktif ve asa şokuna tabi tutulan ve tutulmayan larvalardan elde edilen özütlerde ADP-ribozilasyon etkinliği araştırıldı ve sonuçların literatürlerle uygunluk gösterdiği görüldü. ikinci aşamada A.salina yumurtalar C lösin bulunan ortamda geliştirilerek belli ankübasyon sürelerinde in vivo C lösin inkarporasyonu incelendi.Dolayısıyla protein sentezinin A. salina larvalarında gelişimlerinin hangi aşamasında artmış durumda olduğu saptanmaya çalışıldı.Bunun için özütler ADP-ribozilasyon testi ve PAG-SDS elektrofereziyle analiz edildi.Sonuçlar değerlendirildi. -62-Çalışmalarımızın ileriki aşamalarında protein sentezine katılan faktörleri ve alt birimleri saflaştırmayı, yapı ve işlevlerini daha ayrıntılı olarak incelemeyi amaçlamaktayız. -63- SUMMARY «.salına naupinus Uarvas; were preferd since t ney are rıcn with respect; to the necessary factors ana components for pro_ tein synthesis and the nence forms an appropriate mooei system for protein synthesis activity. in t hi. s study A. salına (iarvas) prefer e d because t ney are rıcn in respect of their necessary factors and components for prate in synthesis» Active as well as inactive ly sates have been obtained from A. sal ma cysts. Act ı vat ion has been accomplished by Keeping trie cysts for definite time periods in an appropriate environment unaer suitable conditions until development» in trie first stage; in vitro protein synthesis,, the changes in tne efficiency of protein synthesis according to magnesium con_ cent rat ion, protei n synthesis efficiency in iysates from ia.rv3/s exposed co neat shoo, and tne AuP- r ı bosy lat ion efficiency in ivsatss `!`roi7f larvas exposed or not exposed neat snoc?: nave Deer's i n v e s 1 1 g a ted ı n a c 1 1 v e a c ı d ı n a c 1 1 v e i y s a t e s » it nas been founo tnat our results are in concordance witn those in the literature, in ar> environment containing» o iosın and in vivo L losın in cor p a r a 1 1 o n w a s ı n v e s 1 1 g a t e a a c d e f ı n 1 1 e time ı n t e r v a i s, I o determine the stages of tne ceii deveipomenc wnere the pro__ tein synthesis ı nc esses the iysates were analysed by the ADP - r i oosy lat ion test and PA6--BD3 electrophoresis. THE results have ~ 64 -been evaluated» We are studies aiming to pur if i these factors and their sudu. nits and to study their structure and functions at more depth. - 65 -
Collections