Şeftalilerde hormonla çiçek seyreltmesinin meyve verim ve kalitesi üzerine etkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
öz Şeftali ağaçlarında normal koşullarda meyve tutum oranı yüksek olmaktadır. Bu ağaçlarda çiçek ve meyve seyreltmesi dalların kırılmasını önler; meyve iriliğini artırarak meyvenin renk ve kalitesinin iyileşmesini sağlar. Bu amaçla seyreltmede yaygın olarak kullanılan GA-3'ün 50, 100 ve 150 ppm ' lik konsantrasyonları sonba'harda Early Red Free ve Redcap şef tali ve Nectared 4 nektarin çeşidinde uygulanmıştır. İlkbaharda, Ethrel'in 50, 100, 200 ve 400 ppm' lik, NAA'nın 20, 40 ve 80 ppm 'lik ve Carbaryl'in 150, 300, 600, 1200 ve 2400 ppm' lik konsant rasyonları da Early Amber şeftali çeşidinde uygulanmıştır. Ayrıca elle sey reltme yapılmıştır. En iyi sonucu 600 ppm'lik Carbaryl vermiştir. ABSTRACT Under optimum conditions, -there is a heafy fruit set on peach trees. Fruit thinning is done to reduce limb breakage, to increase fruit size, to improve colour and quality For this reason 50, 100 and 150 ppm concentrations of GA,3 which is widely used for thinning, was applied to Early Red Free and Redcap peach and Nectared 4 nectarine varieties. 50, 100, 200 and 400 ppm of Ethrel, 20, 40 and 80 ppm of NAA and 150, 300, 600, 1200 and 2400 ppm of Carbaryl were applied to Early Amber trees too. In addition hand thinning was done. Best results were obtained with 600 ppm Carbaryl applications.
Collections