Show simple item record

dc.contributor.advisorKöseoğlu, Ayten
dc.contributor.authorParagamyan, Tamar
dc.date.accessioned2020-12-07T16:43:07Z
dc.date.available2020-12-07T16:43:07Z
dc.date.submitted1983
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/162556
dc.description.abstractÖzet Bu çalışmada askorbik asidin çeşitli faktörlerin etkisi ile bozunması polarografik incelenmiştir. Çalışma iki bölüme ayrılabilir: 1) AA çözeltisi ile yapılan denemeler 2) Meyve ve sebzelerdeki AA bozunması ile ilgili denemeler 1) AA nin bozunmasında Cu2+ Al 3+ Sn2+ etkisi incelenmiştir. Ayrıca Cu2+ nın EDTA ile kompleks oluşturması durumunda etki incelenmiştir. Meyve ve sebzelerin haşlanması, kurutulması, çeşitli usullerde saklanmaları durumunda C vitaminin (AA) bozunması incelenmiştir.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleAskorbik asidin bozunmasının polarografik olarak incelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmDecomposition
dc.subject.ytmAscorbic acid
dc.identifier.yokid1638
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid1638
dc.description.pages88
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess