Askorbik asidin bozunmasının polarografik olarak incelenmesi
dc.contributor.advisor | Köseoğlu, Ayten | |
dc.contributor.author | Paragamyan, Tamar | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T16:43:07Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T16:43:07Z | |
dc.date.submitted | 1983 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/162556 | |
dc.description.abstract | Özet Bu çalışmada askorbik asidin çeşitli faktörlerin etkisi ile bozunması polarografik incelenmiştir. Çalışma iki bölüme ayrılabilir: 1) AA çözeltisi ile yapılan denemeler 2) Meyve ve sebzelerdeki AA bozunması ile ilgili denemeler 1) AA nin bozunmasında Cu2+ Al 3+ Sn2+ etkisi incelenmiştir. Ayrıca Cu2+ nın EDTA ile kompleks oluşturması durumunda etki incelenmiştir. Meyve ve sebzelerin haşlanması, kurutulması, çeşitli usullerde saklanmaları durumunda C vitaminin (AA) bozunması incelenmiştir. | |
dc.description.abstract | en_US | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Askorbik asidin bozunmasının polarografik olarak incelenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Decomposition | |
dc.subject.ytm | Ascorbic acid | |
dc.identifier.yokid | 1638 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 1638 | |
dc.description.pages | 88 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |