Show simple item record

dc.contributor.advisorKaşka, Nurettin
dc.contributor.authorKüçükaydin, Halil Hüda
dc.date.accessioned2020-12-07T16:42:26Z
dc.date.available2020-12-07T16:42:26Z
dc.date.submitted1985
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/162533
dc.description.abstractÖZ Ülkemizde en çok üretilen Amasya elma çeşidimizde, derimin geciktirilmesi ile sağlanmaya çalışılan kırmızı renk yoğunluğunu artırmak ve meyve eti sertliğinin azalmasını ve derim öncesi dökümlerini engelle mek amacıyla 1983 ve 1984 te Çamardı (Niğde), Niğde (Merkez) ve Kamışlı vadisinde. (Pozantı), bir seri araştırma yapılmıştır. 250, 500 ve 1000 ppm olarak derimden yaklaşık 1-2.5 ay önce uygulanan Alar Amasya elmasında iyi bir renklenme sağlamış ve derim öncesi dökümlerine de bir miktar engel olmuştur. Uygulama yapılan meyvelerin meyve eti sertliklerinde tanık meyvelere göre önemli farklılıklar bulunmamıştır. 6 aylık muhafaza süresince yapılan çeşitli analizlerden de Alar' in muhafaza yönünden sakınca yaratmadığı anlaşılmıştır. - VI -
dc.description.abstractABSTRACT Amasya apple is one of the most important local variety in Turkey. In order to increase the red colour intensity, to prevent softening and fruit drop, during 1983 and 1984 a series of experiments were conducted with Alar in Çamardı (Niğde), Niğde and Kamışlı (Pozantı). Applications of 250, 500 and 1000 ppm Alar, 1 to 2,5 months before harvest caused a good red colour and prevented fruit drop to a certain extend. No differences were found between the flesh firmness of treated and untreated fruits. No adverse effect of Alar were noticed during the 6 months of treated Amasya apples» - VII -en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleNiğde ve Pozantı yöresinde, Alar`ın Amasya elmasında renklenme ve bazı meyve özellikleri üzerine etkileri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid197815
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid171409
dc.description.pages44
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess