Soya küspesi proteininin biyolojik değerliliğinin saptanması ve etlik piliç başlangıç karmayemlerinde balık unu yerine kullanılma olanaklarının araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırma protein kaynağı olarak önemli bir yere sahip olan soya küspesinin protein biyolojik değer liliğini (PPD) saptamak, yapay aminoasit katkıları ile biyolojik değerliliği artırma olanaklarını araştırmak ve balık unu yerine kullanmada nasıl bir yol izleneceğine ışık tutmak amacıyla yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, soya küspesinin pro- düktif protein değeri ortalama 41.10 olarak bulunmuş ve %0.1, 0.2, 0.3 methionin katkısı biyolojik değerliliğin artmasına neden olurken, #0.3 katkı ile maksimum değer elde edilmiştir. (49. 15). Ayrıca soya küspesinin balık unu yerine kullanılabileceği, bunun iğin methioninle desteklenmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. This research was carried out in order to determine the biological value of soybean protein, the possibilities to increasing the biological value by supplementing artif ical aminoacids and the possibilities of replacing fish meal with soybean meal. According to the results, obtained, the average biological value of soybean protein was 41.10% and supplements of 0.1, 0.2, 0.3% methionin to soybean protein increased the biological value. The highest value was obtained with 0.3% methionin supplement (49.15%). Moreover it was concluded that the soybean meal can replace fish meal by supplementing methionin
Collections