Antalya yöresinde, early amber, early red ve flordasun şeftali çeşitlerine fenolojik ve pomolojik çalışmalar
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
- VI - öz Erkenci şeftali üretiminde önemli bir yeri olan Akdeniz Bölgemiz içinde Antalya'nın büyük bir payı vardır. Bu yörede Early Amber, Early-Red ve Flordasun şeftali çeşitleri erkencilik ve meyve kalitesi yönlerinden incelenerek bunların bölgeye uygun olup olmadığına bakılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda bu çeşitlerin, meyve kaliteleri biraz düşük olmakla birlikte, Akdenizin öteki şef tali bölgelerindekilere göre daha erken yetiştiği saptanmıştır. Bu konu özellikle dış satım yönünden önemlidir. Şimdiki durumda bu üç çeşidin, Antalya ekolojik koşullarında iyi yetiştikleri gözönüne, alınarak, daha erkenci ve kaliteli çeşitler bölgede deneninceye kadar, Antalya ekolojik koşullarında denenmemiş başka çeşitler yerine üretimlerinin devam etmesi uygun bulunmuştur. - VIT - ABSTRACT Antalya is one of the important precocious peach producing district in Turkish Mediterranean region. In this area Early Amber, Flordasun and Early Red varieties were studied from the earliness and fruit qualities point ©f view. According to the experimental results, these varieties were precocious than the other Turkish Mediter ranean districts though their qualities were a little inferior. This precociousness is especially important from the standpoint, of export. For the time being, until better quality and earlier varieties are tried, the propagation and production of those varieties can be continued instead of other varieties which were not tried in Antalya ecolo gical conditions.
Collections