Çukurova koşullarında iki buğday çeşidinde farklı dozlarda uygulanan azotun verim ve verim unsurlarına etkisi üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
IV öz Çukurova Bölgesinde iki farklı buğday çeşitinde farklı azot gübre dozlarının (0-8-16-24-32 kg/da ) verim ve verim unsurları Üzerine etkilerinin incelendiği bu araştırmada; en yüksek tane verimi Balcalı-85 makarnalık buğday çeşitinden elde edilmiştir. 108 kütük nolu ekmeklik buğday çeşiti 16 kg/da azot dozunda en yüksek tane verimine ulaşırken, Balcalı-85 makarnalık buğday çeşiti 24 kg/da azot dozunda ulaşmış ve makarnalık buğdaylara ekmekliklere göre daha fazla azot uygulanması gerektiği sonucuna varılmıştır. ABSTRACT Effects of the increasing nitrogen rates (0.8, 16, 24 and 32 kg/da) on the yield and yield components of two different wheat cultivars were investigated in Çukurova Region, The highest grain yield was obtained from drum wheat cultivar. `Balcali-85`. V/hile grain yield of bread wheat cultivars MRR-108` was maximum at nitrogen doses at 16 kg/da, Balcali-85 gave the highest grain yield at 24 kg/da nitrogen doses. Also it was determined tahat drum wheat cultivars must be more fertilized than bread wheat cultivars.
Collections