Sucukların olgunlaşmasında micrococcaceae familyasına ait bazı bakteriler ile bazı mayaların birbirleri ile olan karşılıklı, ilişkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
- IV - ÖZ Bu çalışmada, sucuklarda starter kültür olarak kullanılan ve sucuğun olgunlassası sırasında çeşitli rol oynayan stikraarganizmalardan lİcjrj2£GS£âc_s&e_ f asil yaşındaki bazı bakteriler ile bazı sayalar arasındaki karşılıklı etkilesinler araştırılmıştır. Sonuçta, lisxacaceaofiaa. familyasına ait bazı bakterilerin bazı mayaların gelişmelerini engelledikleri ve bu antiaikrobiyal etkinias aikroorganizaalarm ortamda bulunan deair, sitrat ve glukoz gibi aikroorg&nizaa gel iş isinde doğrudan rol oynayan Haddelere rekabetinden kaynaklandığı bulunauştur. - ¥ ABSTRAKT la dieser Arbeit wurden die ¥®cbselbez'iehuag©îj zwiscMea HiszuGSSGacssSi uad Hefea bi® dar Rohwurstreifuag untersuckt. Die Brgeboisse seigten, de$ as eins Beawirkung tob Iİ&Cö£fi££&£fiı&â. auf das Wacfcstuas von Hefen gibt. Bei disser VachstuBtshemsBung dsr Hefea wurde untersucbtf ob durch die Ü£rJ2fîflfi&âSSJ&a eis Heamstoff gsbildet wird, oder ob ©ine Koakurreaz ua sinen Wacbstum&f aktör bestebt. Me Ergebnisse b&ben gszeigt., daJ3 ait Eissa (III) c B-Glucose und Citrat die facfcstuasÎJaaiBu&g der Ea£en TOİlkosrasa aufgakobea werdea kosxBte.
Collections