Bazı pistacia türleri tohumlarının çimlenmeleri üzerinde araştırmalar
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
-VIII ÖZ Bu çalışma P. vera, Çeşit Halebi, P. khlnJuk,Tip A, P. khiajuk, Tip B, ve P. terebintius, meyveleriyle Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe bitkileri bölümünde yapılmıştır. Tetrazoliumla yapılan testlerde canlılık Antepfıstığı, Buttum A, ve Buttum B de % 100, Melengiçlerde ise % 62 olarak saptanmıştır. Materyaller meyve ve çekirdek olarak +4°C de katlanmıştır. 20 gün aralıklarla örnekler alınmış, ve bunlar petri kutularında çimlendirilmiştir. Dinlenmenin kesilmesi için gerekli olan katlama süresi Antepfıstığı, Buttum A ve Buttum B de sırasıyla yaklaşık olarak 40, 60, ve 80 gün bulunmuştur. Dinlenmenin kesilmesi için yeterince katlanmamış materyallerden oluşan çöğürlerde fizyolojik bodurluk gözlenmiştir. - DC- ABSTRACT TIhjüu btudiou mm oarriud out with uuada of P. vera, var. Halebi, P. khinjuk, type A, P. khinjuk, type B, and P. terebinthus, in the University of Çukurova, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture. According to the tetrazolium test, the viability percetages of P. vera, var. Halebi, P. khinjuk, type A,and P. khinjuk, type 5, were found as 100 % and that of P. terebinthus was 62 %. The seeds were stratified fruits and as a pits (with hard seed coat) at +4°C. Stratified seeds were sampled in 20 days intervals. Chilling reguirements of P. vera, P. khinjuk, type A and B were found as 40, 60 and 80 days respectively. Vhsn ths chilling requ j.ra35öûus were not satisfied the resulting seedlings became physiologically dwarf.
Collections