İstavritin sarma ambalaj ile soğukta depolanması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Çalışma, istihsal alanlarında tüketi lemiyen balıkların + 4°C' de buzdolabı koşullarında daha uzun süre beklet i lebi lme- si ve dayanma süresinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Kullanılan Örnekler istanbul balık halinden temin edilmiş olup dıs yıkama yapıldıktan sonra kurulanarak depolanmıştır. Depolamanın başlangıcında ve depolama suresince hergün olmak üzere fiziksel, kimyasal ve duyusal testler yapılmıştır. Test bulgularımıza göre sarma ambalajlarla soğukta (+4°C) depolanan ürünler 7 gün muhafaza edilebilmiştir. The aim of this study was to determine shelf life of Horse Mackerel in refrigerator conditions (+4°C). The samples were purchased from wholesale market of Istan bul. They were washed, drained and stored at +4 °C. At the begining of storage every day, physical, chemical and sensorical tests were performed. According to results, the samples packed with strech film were stored in good quality up to 7 days.
Collections