Show simple item record

dc.contributor.advisorGüven, Erdoğan
dc.contributor.authorBozok, Mehmet
dc.date.accessioned2020-12-07T15:58:26Z
dc.date.available2020-12-07T15:58:26Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/160305
dc.description.abstractBu çalışmada taze ve uygun koşullarda korunmuş Artemia sp. (İzmir-Çamaltı Tuzlası) yumurtalarının açılma oranlan karşılaştırıldı. 1996 yılına ait Artemia sp. kış ve yaz yumurtaları ile konserve edilerek muhafaza edilmiş kış yumurtalarının yapay koşullarda iki farklı sıcaklık (25°C-30°C) ve 3 ayrı tuz yoğunluğunda (%025-%035-%045) inkübasyonları yapıldı. 24-48 saatlik sürelerde bunlardan örnekler alınıp sayıldı ve açılma oranlan bulundu. Deneylerden elde edilen sonuçlara göre, en iyi verim taze kış yumurtalarından (%39,2- 52,1), en az verim ise konserve edilmiş kış yumurtalarından elde edildi (%2,5-5). Taze olmasına rağmen, yaz yumurtalarının taze kış yumurtalarına göre daha az açıldığı görüldü (%17,9-24,3).Ayrıca bu dönemlere sat Artemia sp. yumurtaları ile bunların farklı süre, sıcaklık ve tuzlulukta oluşturulan gruplan arasındaki yumurta açılım oranlarında istatistiki analizlere göre önemli farklılıklar görüldü (ANOVA, P<0.05). Araştırmada, 3 döneme ait Artemia sp. yumurtalarının aynı sıcaklık ve tuzluluk parametrelerinde ilk açılım oranlan gözlendi ve şöyle bulundu: Taze kış yumurtaların 9 saat, taze yaz yumurtaları 6 saat ve konserve edilmiş yumurtalarında 18 saatte açıldığı tesbit edildi. 55
dc.description.abstractComparing of hatching rates of Artemia sp. eggs (İzmir-Çamaltı Saltern) kept in the fresh and suitable conditions. The winter and summer eggs Artemia sp. belong to 1996 year and winter eggs kept by conserving procedure were examined in the artificial conditions, two different temperatures (25°C - 30°C) and 3different salinity (%025, %035, %45). Samples were taken from then during 24-48 hours, they counted and their opening rates were found. According to the results obtained from the examinations the best output was obtained from the fresh winter eggs (%39,2 - 52,1) and the least output from the conserved winter eggs (%2,5 - 5). The summer eggs were opened less than the fresh winter eggs eventhough they were also fresh (% 17,9 - 24,3). There were important differences according to the statistical analysis in the egg opening rates between the eggs of Artemia sp. belong to these periods and their groups formed in the various periods, temperatures and salt densities (ANOVA P<0.05). In the research, the first opening rates were observed in the same temperature and salt density parameters of the Artemia sp. eggs belong to 3 periods. The resit was as follows; The fresh winter eggs were opened in the 9. hour, fresh summer eggs in the 6. hour and conserved ones in the 18. hour. 56en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleTaze ve uygun koşullarda korunmuş Artemia sp. (İzmir-Çamaltı tuzlası) yumurtalarının açılma oranlarının karşılaştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmArtemia
dc.subject.ytmEggs
dc.identifier.yokid56157
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid56157
dc.description.pages64
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess