Marine edilmiş hamsilerde depolama süresinde yağ asitleri değişimlerinin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
IV ÖZ MARINE EDİLMİŞ HAMSİLERDE DEPOLAMA SÜRESİNDE YAĞ ASİTLERİ DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ Bu çalışmada, marine edilmiş hamsi balıkları +4°C derecede depolanarak depolama sürelerinde yağ asitleri düzeyindeki değişikliklerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Taze hamsinin marinatlarında ham protein %15, ham yağ %7.1, kül % 3.8, nem % 79 olarak bulunmuştur. Marine edilmiş hamsilerin soğuk depolanması sırasında marine edilmiş hamsilerle, çiğ hamsilerin yağ asitleri arasında önemli bir farklılık olmamıştır. Hamsilerin çoklu doymamış yağ asitleri yönünden zengin bir ürün olmasına karşın, bu yağ asitlerinde önemli bir değişim görülmemiştir. V ABSTRACT AN INVESTIGATION INTO THE CHANGES IN FATTY ACID LEVELS DURING THE STORAGE OF MARINATED ANCHOVIES The purpose of this study is to investigate any possible changes occuring in the fatty acids levels of marinated anchovies being stored at +4QC. Fresh anchovies consist of 15% protein, 7.1% natural fat, 3.8 % ash, and 79% water. No remarkable difference in the fatty acid levels of marinated anchovies being kept in cold storage and fresh anchovies was noted. Anchovies are a rich resource of unsaturated oils in terms of their fatty acid content, and no change occured in these levels in their fatty oils.
Collections