İstanbul piyasasında satılmakta olan tuzlu sardalya`nın kalite düzeylerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET İstanbul Piyasasında Satılmakta Olan Tuzlu Sardalyaların Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi Bu çalışmada İstanbul' un 4 ayrı semtinden temin edilen tuzlu sardalyaların satış şartlarındaki kalitelerini belirlemek amacıyla duyusal, fiziksel (nem), kimyasal (TVB-N,TMA-N, pH ve tuz miktarı) ve mikrobiyolojik analizler (Aerobik mezofılik bakteri, Staphylococııs sp., Toplam koliform, Fekal koliform) örnekler laboratuara getirilir getirilmez hemen yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; piyasada satılan tuzlu sardalyaların kötü kalitede ham materyallerden üretildiği tespit edilmiş, ancak mikroorganizma üremesi ve dolayısıyla mikrobiyal bozulma olmadığından tüketimde tehlike oluşturduğuna dair bir bulguya rastlanmamıştır. v SUMMARY The Determination of the Quality Levels of Salted Sardine in Istanbul Market In this study, sensorial, physical (moisture), chemical (TVB-N, TMA-N, pH and salt quantity) and microbiological analyses (Aerobic mesophilic bacteria, Staphylococus sp., Total koliform, Fecal koliform) of salted sardine which were collected from 4 different regions in Istanbul realised as soon as the samples were brought into the laboratory to determine the quality of sale conditions of salted sardine. The results we have had in this study shows however sardine which are sold in the markets have been made from a bad quality raw materials, there was no microbial production and microbial contamination. Because of these resulsts there is no reason to believe that salted sardine in Istanbul Market has no risk on the consumption. VI
Collections