Su ürünleri besin kimyasının bilgisayar ortamına aktarımı ve sunumu
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
SU ÜRÜNLERİNDE BESİN KİMYASININ BİLGİSAYAR ORTAMINA AKTARILMASI VE SUNUMU ÖZET Dünyada daha fazla insanın eğitim gereksinimlerini karşılamak ve bilgisayar teknolojisinin getirdiği etkileşim unsurlarını eğitime entegre etmek için `Bilgisayar Destekli Eğitim` kavramı ortaya çıkmıştır. En ilkel araç olarak basılı araçlarla (ders notları ve kitapları) yürütülebilen eğitim, radyo, televizyon, video ve bilgisayar gibi etkileşimi güçlendiren yöntemlerle daha etkin bir şekilde yapılabilmektedir. Eğitimle ilgili kuruluşlar, bilgisayar teknolojisini `eğitim sistemlerini` güçlendirmek ve iyileştirmek amacıyla yoğun olarak kullanmaya başlamışlardır. Bu sayede %20-40 daha az bir zamanda %30 daha fazla bilgi öğretilebilmekte, dolayısıyla maddi olarak tasarruf sağlanmaktadır. Bu çalışma, Su Ürünlerinde Besin Kimyası konusunda kapsamlı bir araştırma yapmakla başlamıştır. Oldukça geniş içerikli sayılabilecek bu bilgiler tasnif edilmiş, ve çeşitli bilgisayar programları ve teknikleri kullanılarak Besin Kimyası konusunda Su Ürünleri Mühendisi'nin ihtiyacına cevap verecek CD haline getirilmiştir. Su Ürünleri Mühendisliği'nde lisans ve yüksek lisans programlarında bulunan Su Ürünlerinde Besin Kimyası dersini zamandan ve mekandan bağımsız olarak `etkileşimli` eğitiminin inceleme ve denemesi yapılmış, olumlu sonuçlar elde edilmiştir. 49 ana dosya, 250 HTML klasörü, hesap - grafik programları, yüzlerce resim, grafik ve şekil sürekli denenerek en akıcı üslupta adapte edilmeye çalışılan program 8.6 MB disk alanı gerektirmekte ve popüler bir program olan Microsoft Internet Explorer' den izlenebilmektedir. Bütün diğer multimedya ürünlerinde olduğu gibi, güncellemeler yapılmaktadır, internet adresi ` www.geocities.com/erayerol ` dur. vı ıcvflKSEKüGkfrruü mmmAi THE TRANSFER AND PRESENTATION OF AQUA CULTURAL FOOD CHEMISTRY SUMMARY Throughout the world, to meet the educational needs of the individuals, integration of computer technology into education is referred as `Computer Assisted Education`. The most common items used in education, are printed materials, such as class notes and textbooks and technological tools like radio, television, videotapes and computers. Enterprise's concerning education; uses computer technologies to better and to enforce their abilities intensively. By means of computer usage their ability to educate increases %30 and time is decreased by %20-40. Financially this system proved and save money. This project started by deep research in aqua cultural food chemistry. The information which is gathered by this research were classified and recorded on a CD to supply data for the aqua cultural engineers by using various computer programs and techniques and at the same time the data is being published through internet. Aqua cultural food chemistry is a subject BSc and MSc programs in water products engineering. By this project this subject will be accessible for the students free of time and place. This multimedia education is examined and positive results were recorded. The program is optimized and continuously updated as all the other multimedia products through the net. it has 49 main files, 250 HTML folders, calculation - graphs programs, hundreds of picture, files, graphics which lead s to a space of 8.6 MB disk space, it can be viewed by the popular browser Microsoft internet Explorer. The net address is; ` www.geocities.com/erayerol ` vıı
Collections