Bazı Avrupa ülkeleri ve Türkiye`de önemli toptan ve perakende balık satış yerleri üzerine araştırmalar
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bazı Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'de Önemli Toptan ve Perakende Balık Satış Noktaları Üzerine Araştırmalar Bu çalışmada Türkiye ve Avrupa' daki bazı balık hallerinin yapısal ve hijyenik durumu araştırılmıştır. Türk ve Avrupa perakende balık marketlerinin durumları karşılaştırılmış ve tartışılmıştır. Bu marketlerin planları ve fotoğrafları da balıkçılık kanunlarına göre değerlendirilmiştir. Perakendecilerin hijyenik ve yapısal durumları arasında çok önemli farklar bulunmamaktadır. Hepsi hijyenik şartlarda çalışmaktadır. Ancak İstanbul ve İzmir balık halleri hijyenik olarak çalışmamakta ve Avrupa balık hallerinin bu konudaki üstünlüğü açıkça belli olmaktadır. Bu çalışmanın sonunda; deniz ürünlerinin taşınmasında frigorifik araçların kullanılması, çalışanların hijyenik şartlarının geliştirilmesi, tahta kasaların yerine plastik kasaların kullanılması, balık kasaları ve büyük balıkların yerlere konulmaması, İstanbul ve İzmir Balık Hallerinin hijyenik şartlarının geliştirilmesi açısından önerilebilir. VII SUMMARY Studies about important wholesale and retail fish sale points in some European countries and Turkey In this study the structural and the hygienic situation of some wholesale fish markets in Turkey and Europe were evaluated. The conditions of the Turkish and European retail fish markets were compared and discussed. The photographs and plans of them were also evaluated corresponding the legislations on fisheries. There were not very significant differences between the hygienic and structural situations of the retailers. They were all working in hygienic conditions. However, the wholesale fish markets in Istanbul and in Izmir were in very non-hygienic conditions, and the superiority of the European wholesale fish markets was very evident. At the end of this study; the frigorific vehicles should be used for the transportation of seafood, the hygienic conditions of the workers must be improved, the plastic boxes must be used instead of the wooden ones, fish boxes and large fish shouldn't be laid on the floor can be suggested for Istanbul and Izmir wholesale fish markets to improve. VIII
Collections