Show simple item record

dc.contributor.advisorİbrikçi, Hayriye
dc.contributor.authorKarnez, Ebru
dc.date.accessioned2020-12-07T13:42:33Z
dc.date.available2020-12-07T13:42:33Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/153341
dc.description.abstractoz YÜKSEK LİSANS TEZİ BUĞDAY BİTKİSİNDE ARTAN DOZLARDA TOPRAKTAN VE YAPRAKTAN UYGULANAN AZOTUN TANE VERİMİ VE PROTEİN İÇERİĞİNE ETKİSİ EbruKARNEZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TOPRAK ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Hayriye İBRİKÇİ Yıl: 2004, Sayfa: 42 Jüri: Prof. Dr. Zülküf KAYA Jüri: Prof. Dr. Tacettin YAĞBASANLAR Protein, tahıllarda önemli bir kalite parametresidir. Bu çalışmadaki amaç, sera koşullarında, buğdaya başaklanma öncesi ve çiçeklenme sonrası dönemlerinde, yapraktan artan dozlarda üre-N uygulamasının ve topraktan uygulanan N dozlarının bitkinin tane verimi ve tane protein içeriği üzerine etkilerini belirlemektir. Yapraktan üre-N uygulamasının kuru madde miktarı, tanede azot içeriği, tane verimi ve tane protein içeriği üzerine etkisi, artan azot dozuyla birlikte istatistiksel olarak önemli düzeyde artmıştır. Yapraktan uygulanan üre-N ile birlikte tane protein içeriği % 43.9 artarken, tane verimi kontrole göre % 13.4 artmıştır. Anahtar Kelimeler: Üre-N, tane proteini, yapraktan gübreleme, buğday
dc.description.abstractABSTRACT MSc THESIS INFLUENCE OF INCREASING N RATES APPLICATIONS FROM SOIL AND LEAVES ON WHEAT GRAIN YIELD AND GRAIN PROTEIN CONTENT EbruKARNEZ DEPARTMENT OF SOIL SCIENCE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Hayriye İBRÎKÇİ Year: 2004, Pages: 42 Jury: Prof. Dr. Zülkûf KAYA Jury: Prof. Dr. Tacettin YA?BASANLAR Protein is a primary quality component of cereal grains. The main objective of this study was to determine the effect of foliar urea-N sprays and N application from soil on grain protein percentage and grain yield of wheat grown under greenhouse conditions. Urea in spray form applied at key development stages as pre- anthesis and post-anthesis. Foliar nitrogen fertilizer effects on dry matter, grain N content, grain protein content and grain yield were statistically significant, and increased by urea-N rates. Foliar fertilizer applications resulted in a significant increase grain protein content (%43.9) and grain yield (%13.4). Key Words: Urea-N, grain protein content, foliar application, wheat IIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBuğday bitkisinde artan dozlarda topraktan ve yapraktan uygulanan azotun tane verimi ve protein içeriğine etkisi
dc.title.alternativeInfluence of increasing n rates applications from soil and leaves on wheat grain yield and grain protein content
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentToprak Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid168554
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid151762
dc.description.pages48
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess