Türkiye`deki gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan öğrencilerin profesyonel mutfak yeterliliklerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma yükseköğretim lisans düzeyinde eğitim alan gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin profesyonel mutfak yeterlilikleri açısından görüşlerini belirlemeye yönelik yapılmıştır. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinde okuyan öğrenciler mezun olduktan sonra doğrudan mutfakta veya mutfakla ilgili bir kısımda çalıştıklarından eğitim aldıkları lisans programlarından ne kadar bu anlamda profesyonel yeterlilik kriterlerine göre kazanım elde ederek mezun olacakları bu çalışmanın ana probleminin sorusunu oluşturmaktadır. Bu anlamda çalışmada öncelikle gastronomi kavramı mutfak sanatları kavramı ve bu kavramların gelişimi birbirleriyle ilişkisi ele alınmıştır. Daha sonra ise gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili eğitim alınan okullar hakkında bilgi verilip profesyonel mutfak yeterliliklerinden bahsedilmiştir. Çalışmanın son bölümünde ise toplanan veriler nicel yöntemlerle analiz edilip bulgulara yer verildikten sonra çalışmanın sonucu ve önerileri ele alınmıştır. This study was carried out to determine the opinions about professional culinary competencies of students who study at the department of gastronomy and culinary arts at undergraduate level. Due to the fact that the students studying gastronomy and culinary arts work at directly culinary or part of the culinary arts, how they gain from their undergraduate program according to proffessional competency criterias is the question of the main problem of this study.For this purpose, in this study first, gastronomy concept and culinary arts concept, development of these concepts and their relations to each other are discussed. Second, some information has been given about the gastronomy and culinary arts schools and proffesional culinary competencies are examined.For the last part of this study, conclusions and suggestions are discussed following the analyse of the data collected by quantitative methods and findings.
Collections