Browsing TEZLER by Author "Nazlı, Bülent"
Now showing items 1-14 of 14
-
Dondurulmuş hamburger, köfte ve diğer köfte çeşitlerinde enterohemorejik E.coli suşunun varlığı üzerine araştırmalar
Cebiroğlu, Hülya (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)8. ÖZET Enterohemorajik E.coli 0157.H7 ilk kez 1982 yılında bir gıda zehirlenmesi etkeni olarak izole edilmiştir. Etkenin tipik E.coli'ye nazaran çeşitli çevresel koşullara daha dayanıklı olması önemini daha da ... -
Fermente sucuklarda bozulmalara neden olan faktörlerin tesbiti üzerine araştırmalar
Şenol, Aysel (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)79 6- ÖZET Türk Fermente sucuğu, memleketimizde sevilerek tüketilen et mamullerinin başında gelir. Uygulanan üretim teknolojileri nedeniyle dayanıklı et mamulleri sınıfına giren fermente sucuklar, üretim ve muhafazadaki ... -
Gıdalarda kullanılan nitritlerin fazla alımı durumunda organizmada serbest radikal oluşumu üzerine etkileri
Dümen, Emek (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET Bu çalışmada; gıdalarda raf ömrünü uzatmak, istenilen koku ve aramayı elde etmek ve bazı patojenleri inhibe etmek amacı ile sıklıkla kullanılan bir katkı maddesi olan nitritin, organizmada serbest radikal oluşumu ... -
Haşlanmış sucuk üretiminde kullanılan teknolojiler üzerine bir araştırma
Balakişiyev, Ramin (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)8. ÖZET Haşlanmış sucuklar bir çok ülkede ve son yıllarda da memleketimizde giderek artan bir şekilde üretilmektedir. Üretim teknolojisinde uygulanan çeşitli proses ve formüllerin değişik türde ve özellikte haşlanmış ... -
İstanbul bölgesi çiğ sütlerinin mevsimlere göre karşılaştırmalı kimyasal kaliteleri
Bayraktar, Nurşen (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 28 - 5. ÖZET Bu çalışma ile İstanbul bölgesi çiğ sütlerinin mevsim lere göre karşılaştırmalı olarak öncelikle kimyasal kalitele ri ve önemli bazı fiziksel özellikleri ile genel bakteriyolo jik yapıları araştırılmıştır. ... -
İstanbul bölgesinde bulunan gıda marketlerinde hijyen uygulamaları ve bunun gıda maddeleri üzerine etkisi
Öztürk, Muhsin (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışmada, toplam 10 adet gıda marketi ile bu marketlerden alınan 30 adet personel,30 adet ekipman, 20 adet hava ve 20 adet su olmak üzere toplam 100 adet işyerinumunesi ile 20 adet kıyma, 20 adet sucuk, 20 adet salam, 20 ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan tavuk etlerinde Yersinia enterecolitica`nın mevcudiyeti üzerine araştırmalar
Bayrak, Yunus (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET İnsan ve hayvanlarda sporadik enfeksiyonlara ve salgınlara neden olan Yersinia enterocolitica' nın insanlara bulaşması daha çok hayvansal kökenli besin maddeleri aracılığıyla olmaktadır. Bunlar içerisinde ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan tulum peynirlerinde brucella etkenlerinin mevcudiyeti üzerine araştırmalar
Yildirici, Güngör (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-H7- ?>. ÖZET Bu çalışma İstanbul Bölgesinde satışa sunulan tulum peynirlerinde Brucella etkenlerinin mevcudiyetini araştırmak amacı ile yapıldı. İki bölümden oluşan çalışmamızın birinci bölümünde, piyasadan alınan 50 ... -
İstanbul`da satışa sunulan tavuk etlerinin hijyenik kalitesi üzerine araştırmalar.
Yücel Baydur, Alev (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZETYücel Baydur A. İstanbul'da satışa sunulan tavuk etlerinin hijyenik kalitesi üzerinearaştırmalar. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve TeknolojisiAnabilim Dalı. Yüksek Lisans Tezi. ... -
Kesim öncesi kasaplık koyunlara uygulanan bayıltma metodunun et kalitesine etkisi üzerine araştırmalar
Halil, Ahmet (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)79 ÖZET Gelişmiş teknolojili birçok ülkede, kesim öncesi hayvanları strese sokmamak ve daha insancıl, daha ekonomik kesim sağlamak amacıyla çeşitli bayıltma metodları uygulanmaktadır. Kesim öncesi strese sokulmuş hayvanların ... -
Küçükbaş kesim hayvanlarına uygulanan elektrikle bayıltma tekniklerinin karkas kalitesine etkileri üzerine araştırmalar
Büyükünal, Serkan Kemal (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)8. ÖZET Dünyanın ileri teknolojiye sahip ülkelerinin bir çoğunda kasaplık hayvanlara, hayvanlara iyi muamelenin gereği olarak ante-mortem periyotta çeşitli bayıltma teknikleri ile bayıltma uygulaması yapılmaktadır. Kesim ... -
Piyasada satış sunulan meyveli yoğurtların hijyenik kaliteleri üzerine araştırmalar
Uraltaş, Fatma Perihan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)8. ÖZET Bu çalışmada, Türkiye'de üretilerek piyasaya sunulan ve güngeçtikçe tüketim talebi artan bazı meyveli yoğurtların hijyenik kaliteleri araştırılmıştır. Bu nedenle; piyasadan çeşitli firmalara ait toplam 50 adet ... -
Sütlü çikolata üretiminde uygulanan teknolojik işlemlerin, mikrobiyolojik kaliteye etkisi üzerine araştırmalar
Çetin, Ömer (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)74 6. ÖZET Bu çalışma, bir yandan sütlü çikolata üretiminde uygulanan tek nolojik işlemlerin, çikolatanın mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisini araş- tırmak, diğer yandan piyasada bulunan yerli ve ithal sütlü çikolataların ... -
Toplu tüketim amacıyla üretilen gıdaların bazı patojen mikroorganizmalar yönünden incelenmesi
Ildiz, Ferhan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6-OZET Toplu Tüketim Amacıyla Üretilen Gıdaların Bazı Patojen Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Günümüz insanında,kentleşme ve nufüs artışına paralel olarak, toplu beslenme eğilimi artmış ve dolayısıyle hazır yemek ...