Now showing items 1-3 of 3

    • Balık ve midyelerde Salmonella Vibrio ve Aeromonas cinsi bakteriler 

      Meçgel, Elzem (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      33 ÖZET Çalışmamızda incelenen 52 balık ve 100 midyeden herhangi bir Salmonella serotipi ve Vibrio cinsi bakteri izole edilmemiştir. Balıkların üçünden E. cloacae, dördünden C.frenduii, birinden K.pneumoniae subsp. pneumoniae, ...
    • İstanbul ilinde satışa sunulan kıyma örneklerinde Salmonella cinsi bakterilerin tespiti 

      Özer, Didem (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Salmonella cinsi bakteriler salmonelloz adı verilen gıda zehirlenmesinin nedenidirler. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde gıda enfeksiyon ve intoksikasyonları içerisinde ilk sırada yer alan salmonelloz vakalarının büyük ...
    • Tavuk yumurtalarından samonella enteriditis izolasyonu 

      Burtecene, Can (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      ÖZET Bu çalışmada İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki bakkal ve marketlerden sağlanan 612 tavuk yumurtası örneğinde Salmonella enteritidis varlığı araştırılmıştır. İncelenen 612 tavuk yumurtasından (beyazı ve sarısı ...