Browsing TEZLER by Author "Mol, Sühendan"
Now showing items 1-8 of 8
-
Bazı Avrupa ülkeleri ve Türkiye`de önemli toptan ve perakende balık satış yerleri üzerine araştırmalar
Sağlam, Ömer Ercüment (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bazı Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'de Önemli Toptan ve Perakende Balık Satış Noktaları Üzerine Araştırmalar Bu çalışmada Türkiye ve Avrupa' daki bazı balık hallerinin yapısal ve hijyenik durumu araştırılmıştır. ... -
Işınlanmış balıkta doz tahmininde kullanılmak üzere dna temelli moleküler metodolojilerin geliştirilmesi
Şakalar, Ergün (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada ışınlanmış balıketlerinin ışınlanıp ışınlanmadığını ve balıketine ne kadar ışınlama yapıldığını tahmin edebilen metodolojilerin geliştirilmesi amacı ile RAPD ve real-time PCR teknikleri kullanılmıştır. Alabalık ... -
İstanbul Balık Hali`nin hijyenik durumunun belirlenmesi
Üçok, Didem (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Su ürünleri proteinlerin ve esansiyel aminoasitlerin başlıca kaynaklarından biridir. Böylece yüksek kaliteli gıda ihtiyacına bağlı olarak çok önemli hale gelmiştir. Dünya nüfusunun artışı su ürünlerine olan talebi arttırmıştır. ... -
İstanbul piyasasında hazır yemek olarak satılmakta olan su ürünlerinde riskli mikroorganizmaların belirlenmesi
Üçok Alakavuk, Didem (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Son yıllarda dünya nüfusunun artışı, gıda teknolojilerindeki gelişmeler ve besleyici gıdalara olan talep hazır yemeklere olan ilgiyi arttırmıştır. Bu talebin karşılanmasında sağlıklı ve lezzetli olan su ürünlerinden imal ... -
İstanbul piyasasında satılan balık yumurtası çeşitlerinin besin değerinin belirlenmesi
Turan, Sabahat (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZETİSTANBUL PİYASASINDA SATILAN BALIK YUMURTASI ÇEŞİTLERİNİNBESİN DEĞERİNİN BELİRLENMESİLezzetli ve özel bir yiyecek olan balık yumurtası, çok lezzetli ve pahalı bir üründür.Tüm dünyada popüler olduğu için özel davetlerin ... -
İstanbul`da sabit pazar koşullarında satışa sunulan su ürünlerinin kalite düzeylerinin belirlenmesi
Yildirim, Şehnaz Yasemin (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)vÖZETİSTANBUL'DA SABİT PAZAR KOŞULLARINDA SATIŞA SUNULAN SUÜRÜNLERİNİN KALİTE DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİSu ürünleri sağlıklı büyüme ve beslenme için gerekli olan proteinlerin ve esansiyelaminoasitlerin en önemli ... -
Kerevit işleme sisteminde uygulanan işlemlerin ürün kalitesine etkisi
Akkuş Türkmen, Özgür (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı kerevitlerin kaliteleri üzerine sodyum metabisülfit ve sitrik asidinetkisinin belirlenmesidir. Kerevitler 3 gruba bölünmüştür. İlk grup haşlanmış,soğutulmuş ve paketlenmiştir (Kontrol grubu). İkinci ... -
Kurbağa (Rana spp. ) bacağının işlenmesi ve raf ömrünün belirlenmesi
Gürkan, Şenay (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Kurbağa (Rana spp.) Bacağının İşlenmesi Ve Raf Ömrünün Belirlenmesi Ülkemizde su ürünleri sektörüne yeni girmiş türlerden biri olan kurbağalardan insan gıdası olarak gereği gibi yararlanılmadığı bir gerçektir. Bu ...