Show simple item record

dc.contributor.advisorYürekli, Füsun
dc.contributor.authorPorgali, Zeynep Banu
dc.date.accessioned2020-12-07T11:16:12Z
dc.date.available2020-12-07T11:16:12Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/138034
dc.description.abstractÖZET Yüksek Lisans Tezi TUZA HASSAS ve DAYANIKLI İKİ DOMATES TÜRÜNDE NaCl TİPİ TUZ STRESİNİN BAZI METABOLİK OLAYLAR ÜZERİNE ETKİSİ Zeynep Banu PORGALI İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 108 + xi sayfa 2001 Danışman: Yrd.Doç.Dr. Füsun YÜREKLİ Bu çalışmada tuza duyarlı {Lycopersicon esculentum Mill ev. Falcon 82) ve tuza dayanıklı {Lycopersicon pennellü Corell) iki domates türünün yaprak dokusunda sodyum klorür (NaCl) tipi tuz stresinin toplam protein miktarı, toplam süperoksit dismutaz (SOD)enzim aktivitesi, prolin miktarı, bağıl su içeriği ve bitki büyüme hormonlarından Oksin (îndol-3 asetik asit, IAA), Gibberellik asit (GA3), Sitokinin (Zeatin) ve Absisik asit (ABA) seviyeleri üzerine etkisi araştırılmıştır. a) Tuza duyarlı L. esculentum' da kontrol grubu ile karşılaştırıldığında tuz stresi uygulamasında; toplam protein miktarı, toplam SOD enzim aktivitesi bağıl su içeriği ve zeatin miktarı azalırken, prolin, IAA, GA3 ve ABA miktarlarının arttığı tespit edilmiştir. b) Tuza dayanıklı L. pennelliVde toplam protein miktarı, toplam SOD enzim aktivitesi, prolin miktarı, bağıl su içeriği, IAA, GA3 ve zeatin ve ABA miktarlarında bir artışın olduğu belirlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Tuz stresi, domates, toplam protein miktarı, süperoksit dismutaz (SOD), prolin, bağıl su içeriği, indol-3- asit (IAA), gibberellik asit (GA3), sitokinin absisik asit (ABA)
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleTuza hassas ve dayanıklı iki domates türünde NaCI tipi tuz stresinin bazı metabolik olaylar üzerine etkisi
dc.title.alternativeThe Effect of NaCI type salt stress on some metabolic events in salt sensitive and salt tolerant two tomato species
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCytokinine
dc.subject.ytmTomato
dc.subject.ytmProline
dc.subject.ytmProteins
dc.subject.ytmSodium chloride
dc.subject.ytmSuperoxide dismutase
dc.subject.ytmGibberellic acid
dc.subject.ytmSalt stress
dc.identifier.yokid114153
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid105450
dc.description.pages108
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess