Show simple item record

dc.contributor.advisorGedikoğlu, Tokay
dc.contributor.authorÇiftçi, Fatma
dc.date.accessioned2020-12-07T10:19:27Z
dc.date.available2020-12-07T10:19:27Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/130583
dc.description.abstractBu araştırma Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Projelerine ilişkin öğretmen ve yönetici görüşlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın evrenini; Kahramanmaraş ilinde görev yapan, 2005-2009 yılları arasında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Projelerine katılmış öğretmen ve yöneticiler oluşturmaktadır. Bu araştırmada çalışma evreninin tamamına ulaşılmaya çalışılmıştır. Ayrıca örneklem alma yoluna gidilmemiştir. Bu araştırma kapsamında kullanılan başlıca veri toplama aracı; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına ilişkin öğretmen ve yönetici görüşlerini belirlemek amacıyla geliştirilmiş olan ankettir. Araştırmada verilerin analizinde; yüzde, aritmetik ortalama, standart sapma, t-testi uygulanmıştır. Araştırma verilerinin analizi incelendiğinde; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarının yararlanıcıların mesleki ve kişisel gelişimlerini artırdığı, kültürler arası ilişkileri geliştirdiği ve eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunduğu sonucuna ulaşılmıştır. Yararlanıcılar Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarının yabancı dil öğrenimini kolaylaştırdığı ve teşvik ettiği yönünde görüş bildirmişler; programların evrensel bir niteliğe sahip olduğunu, ayrımcılıkla mücadele ettiğini ve milli kültürümüz için bir tehdit olarak görmediklerini ifade etmişlerdir.Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, Hayat Boyu Öğrenme Programı, Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Youth.
dc.description.abstractThis research was carried out in order to determine opinions of teachers and administrators on European Union Education and Youth projects. The universe of the research consists of teachers and administrators who are employed in Kahramanmaras province, and who had been involved in European Union Education and Youth projects in 2005-2009. The universe of the study was aimed to be fully included in the research. The basic data collection tool of this research is the questionnaire which is prepared to determine outlook of teachers and administrators on European Union Education and Youth Programmes. The tools used for data analysis were percentage, arithmetic mean, standard deviation and t-test. The analysis of the data indicates that European Union Education and Youth Programmes contribute to professional and personal development of beneficiaries, and the to development of educational system and intercultural relationships. The beneficiaries pointed out that European Union Education and Youth Programmes facilitates and promotes foreign language learning; they have got a universal attribution, and they combat with discrimination. The beneficiaries also remarked that they do not regard the programmes as a threat for our national culture.Keywords: European Union Education and Youth Programmes, Lifelong Learning Programme, Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Youth.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEğitim ve Öğretimtr_TR
dc.subjectEducation and Trainingen_US
dc.titleAvrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Projelerine ilişkin öğretmen ve yönetici görüşleri(Kahramanmaraş ili örneği)
dc.title.alternativeOutlook of teachers and administrators on EU Education and Youth Projects
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentEğitim Bilimleri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmProject evaluation
dc.subject.ytmEducational policies
dc.subject.ytmLifelong learning
dc.subject.ytmEducation programs
dc.subject.ytmYouth
dc.subject.ytmLeonardo da Vinci Program
dc.subject.ytmEuropean Union
dc.subject.ytmComenius programme
dc.subject.ytmTeacher opinions
dc.subject.ytmManagers
dc.identifier.yokid464976
dc.publisher.instituteEğitim Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid345535
dc.description.pages134
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess