Show simple item record

dc.contributor.advisorNişancı, Zehra Nuray
dc.contributor.authorBakkal, Emine Özge
dc.date.accessioned2020-12-07T09:43:56Z
dc.date.available2020-12-07T09:43:56Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2018-09-25
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/125724
dc.description.abstractYoğun rekabet ortamında rakiplerinden farklılaşarak süreklilik sağlamaya çalışan işletmeler, çok çeşitli stratejiler uygulamakta ve birçok araçtan yararlanmaktadırlar. Bu süreç içerisinde işletmelerce kullanılan araçlardan biri de inovasyondur. Özellikle hizmet sektörü, sunulan hizmetin nasıl daha fazla iyileştirileceği ile ilgilendiğinden, inovatif yaklaşımlara uygun bir platform olarak değerlendirilebilir. Günümüz şartlarındahizmet inovasyonu uygulamalarında başarı, işletme içerisinde kuvvetli bir bilgi paylaşımı ortamının oluşturulması ve işgören tatmin düzeyinin yükseltilmesiyle mümkündür. İşletmelerde hizmet inovasyonu, bilgi paylaşımı ve işgören tatminini detaylı bir biçimde ele alan bu araştırmanın amacı, bir çağrı merkezi özelinde hizmet inovasyonu uygulamalarında, bilgi paylaşımı ve çalışan tatmininin etkisini ortaya koymaktır.Üç bölümden oluşan araştırmanın birinci bölümünde, inovasyon ve hizmet inovasyonu; ikinci bölümünde, işgören tatmini ve bilgi paylaşımı; üçüncü bölümünde, araştırmanın anket bulguları yer almaktadır.Araştırma sonucunda, hizmet inovasyonu ile işgören tatmini arasında ve bilgi paylaşımı ile işgören tatmini arasında pozitif yönlü bir ilişki saptanmıştır. Ayrıca, bilgi paylaşımı ve hizmet inovasyonu arasında da anlamlı ve pozitif yönlü güçlü bir ilişki vardır.Bilgi paylaşımı ve işgören tatmininin cinsiyete göre anlamlı bir farklılık gösterdiği bulunmuştur.
dc.description.abstractIn an intense competitive environment, businesses that differentiate from their competitors and achieve continuity, are adopting a wide variety of strategies and benefiting from many tools.One of the tools used in this process is innovation. Especially since the service sector is concerned with how to improve the service offered, it can be regarded as a platform suitable for innovative approaches.In today's conditions, success in service innovation applications is possible by establishing a strong information sharing environment within the enterprise and raising employee satisfaction level.The aim of this research, which deals with service innovation, information sharing and employee satisfaction at businesses in a detailed way, is to demonstrate the effect of information sharing and employee satisfaction on service innovation practices in a call center.In the first part of the three-part research, innovation and service innovation; In the second part, employee satisfaction and information sharing; In the third part, survey findings of the researcher are included.As a result of the research, a positive relationship was found between service innovation and employee satisfaction and information sharing and employee satisfaction.There is also a logical and strong positive relationship between information sharing and service innovation.Moreover, information sharing and employee satisfaction were found to be reasonably different according to gender.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleHizmet inovasyonu uygulamalarında bilgi paylaşımı ve işgören tatmini: Bir çağrı merkezi örneği
dc.title.alternativeInformation sharing and employee satisfaction in service innovation applications: A call center case
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-09-25
dc.contributor.departmentGirişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı
dc.subject.ytmInnovation
dc.subject.ytmInnovative behaviour
dc.subject.ytmInnovativeness
dc.subject.ytmInformation sharing
dc.subject.ytmJob satisfaction
dc.subject.ytmPersonal satisfaction
dc.subject.ytmService sector
dc.identifier.yokid10180423
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityİZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid489150
dc.description.pages135
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess