Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzmutaf, Nezih Metin
dc.contributor.authorAcar, İlayda
dc.date.accessioned2020-12-07T09:37:28Z
dc.date.available2020-12-07T09:37:28Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/124725
dc.description.abstractDünyada ve ülkemizde sosyoekonomik anlamda önemli bir yer teşkil eden otel işletmeleri hızla gelişen teknolojinin de etkisiyle küreselleşme olgusunu daha çok hissetmektedir. Küreselleşmenin getirdiği yoğun rekabet ortamında oteller iş yapış yöntemlerini, ürünlerini, yönetim anlayışlarını, entelektüel sermayelerini geliştirmek, farklılaştırmak ve yenilemek zorunda kalmaktadır. Bu bağlamda işletmeler insan kaynaklarından en etkili bir biçimde yararlanmak için takım çalışmalarına; rekabet avantajı elde etmek ve yenileşmek için de inovasyon çalışmalarına başvurmaktadırlar.İnovasyon hizmet sektörü içinde takım çalışmaları kapsamında sinerjik bir çerçevede pozitif düzeyde etkileşimi gösterecek nitelikleri kapsamaktadır. Bu bağlamda otel işletmelerinde hizmet süreçleri kapsamında takım çalışmaları ve inovasyon ilişkisini ölçemeye yönelik bu çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışma kapsamında İzmir ilinde yer alan büyük ölçekli 4 ve 5 yıldıza sahip 17 otel işletmesinde 206 beyaz yakalı çalışana anket uygulanmıştır. Faktör analizi ile ölçüm aracında yer alan 45 önerme 12 faktör olarak toplanmıştır. İstatistiksel analizler bu çerçevede gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizlerden elde edilen bulgura göre hizmet süreçlerinde her bir faktörün inovasyon için önemli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Faktörlerin arasındaki ilişkisellikler incelendiğinde ise Temel insan kaynakları ile Stratejik boyut faktörleri arasında ve Temel insan kaynakları ile Yönetsel süreçler faktörleri arasında pozitif yönde ve yüksek düzeyde bir ilişkisellik olduğu belirlenmiştir.
dc.description.abstractThe hotel managements taking an important place in a socioeconomic way in the world and in our country feel the fact of globalisation much more with the effect of fast growing technology. In the atmosphere of intense competition caused by globalisation, the hotels are obliged to develop, differentiate and renew their methods of business, their management mentality and their intelectual capitals. In this context, the managements turn to team works in order to benefit from the human resources in a most effective way and turn to innovation works in order to have an advantage of competition and become new.Innovation contains the qualities that will show a positive interaction in a synergic frame within the scope of team works in the service sector. This study has been carried out in order to evaluate the relation between the team work and innovation in the scope of service procedures in the hotel managements. Within the scope of this study, a questionnaire has been conducted on 206 white collar employees in 17 large scaled 4 or 5-star hotel managements in İzmir. With the factor analysis, 45 questions in the measurement tool are compiled under 12 factors. The statistical analysis is carried out within this frame. According to the findings obtained from the analysis, it has been inferred that each factor in the service procedures is important for innovation. When the relationalities between the factors are studied, it has been determined that there is a positive high level correlation between Basic human resources and the factors of Strategical extent and Basic human resources and the factors of managerial procedures.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleOtel işletmelerinde hizmet süreçlerinde takım çalışmaları ve inovasyon ilişkisi: İzmir ilinde bir araştırma
dc.title.alternativeThe relation between team work and innovation in the service process at hotel business: A study in the province of İzmir
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Anabilim Dalı
dc.subject.ytmBusinesses
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmService processes
dc.subject.ytmService providence
dc.subject.ytmTeam work
dc.subject.ytmİnnovation
dc.subject.ytmIzmir
dc.identifier.yokid10257669
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityİZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid555407
dc.description.pages143
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess