Citrullus lanatus L. (karpuz) ve Cucumis melo L. (kavun) kabuğu kullanılarak katı-faz fermentasyon tekniği (SSF) ile topraktan izole edilen bacillus sp.`den alkalin serin proteaz eldesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada Bacillus sp.'den SSF tekniğiyle alkalin serin proteaz üretimi araştırıldı. Bacillus sp.'nin hangi substratta daha iyi proteaz ürettiğini tespit etmek amacıyla karpuz kabuğu, kavun kabuğu, mercimek kabuğu, pirinç kabuğu ve dan kullanıldı. En yüksek enzim üretimi kavun kabuğunda 72 saatlik inkübasyon süresi sonunda görüldü. Enzim üretimi üzerine bazı karbon ve azot kaynaklarının etkisi çalışıldı. Ayrıca enzim aktivitesi üzerine pH, sıcaklık, deterjan, ve ağır metallerin etkisi incelendi. Yapılan inhibisyon çalışmasında PMSF ile inhibe olan enzimin Alkalin Serin Proteaz olduğu tespit edildiAnahtar kelimeler: Bacillus sp.; SSF; alkalin serin proteaz In this study production of serin protease has been researched with the SSF technique from Bacillus sp. Melon waste, watermelon waste, lentil husk, rice husk and millet were used to determine in which substrate Bacillus sp. produces better protease. The highest enzyme production was seen in the watermelon waste at the end of 72 hour incubation time. Then some carbon and nitrogen sources were studied to the production of enzyme. Besides, effect of pH, temperature, detergent, and heavy metals were studied to the enzyme activity. In this inhibition study it was determined that the enzyme which is inhibited with PMSF was Alkaline Serin Protease.Keywords: Bacillus sp.,SSF, Alkaline Serin Protease
Collections