Gıda ürünlerinde immüno afinite kolonunda temizleme (clean up) işleminden sonra iyot türevlendirmesi yapılarak HPLC ile aflatoksin B1, B2, G1, G2 türevlerinin tayini
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırmada Diyarbakır ilinde satışa sunulan 15 tür gıda örneklerinden(kişniş, karabiber, siyah pul biber, kırmızı pul biber, Antep fıstığı, toz biber, kekik,nohut, pirinç, fındık, mercimek, buğday, tarçın, nane, mısır) toplamda 45 gıdaörneğindeki Aflatoksin G2, G1, B2, B1 miktarları HPLC yöntemi ile tayin edilmiştir.Alınan 15 tür örneğin sadece 5 türünde tespit edilebilir düzeyde aflatoksinbelirlenmiş olup, diğer örneklerdeki aflatoksin derişimlerinin tayin sınırının altındaolduğu belirlenmiştir. Analiz edilen örneklerden kırmızı pul biber türünde,Deneylerden elde edilen sonuçlar değerlendirildiğinde, kırmızı pulörneklerinden birindeki Aflatoksin türlerinin derişimlerinin Türk Gıda Kodeksindebulunmasına müsaade edilen maksimum değerleri aştığı belirlenmiştir. In the present investigation, amounts of aflatoxin G2, G1 B2 and B1 in 15type food samples (coriander, black pepper, black chili pepper, red chili pepper,pistachio, powdered pepper, thyme, pea, rice, hazelnut, lentil, wheat, cinnamon, mintand corn) out of totally 45, which are commercially available in Diyarbakır werestudied by HPLC method. Among the 15 type samples, aflatoxin was determined indetectable level in only 5 types and it was not found at a detectable level in the othersamples.When the results obtained from experiments were evaluated it was observedthat one of the red chili pepper sample exceeds the maximum aflatoxin leveldetermined by Turkish Food Codex Regulation.
Collections