D2O ortamına eklenen protein ve enzimlerin kimyasal değiş-tokuş yönünden 400 mhz NMR ile incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Protein ve enzim çözeltilerinin NMR T? (spin-örgü) ve T? (spin-spin) durulma zamanları 1960 `lı yıllardan beri incelenmektedir. Durulma mekanizmaları için birçok yaklaşım kullanılmıştır. Kullanılan yaklaşımlardan biri serbest su molekülleri ile bağlı su molekülleri arasındaki kimyasal değiş-tokuş olayı olmaktadır.Bu çalışmada sucrose, maltose, pepsin, BSA eklenen D?O çözeltilerinin 1/T? ve 1/T? oranları, eklenen madde konsantrasyonuna karşı incelendi. 1/T? ve 1/T?, konsantrasyonla lineer değişmektedir. Bu nedenle, bağlı ve serbest su arasında hızlı kimyasal değiş-tokuş olduğu sonucuna varıldı. NMR T?(spin-lattice) and T?(spin-spin) relaxation times in protein and enzyme solutions have been studied since 1960?s. Many approaches have been used for explaining the relaxation mechanisms. One of them is the chemical exchange of protons between free water and water bound te solids.In this study, 1/T? and 1/T? ratios of the D?O solutions, to which sucrose, maltose, pepsin and BSA were added, were studied versus concentration of added substances. It was found that 1/T? and 1/T? change linearly with concentration. Therefore, it was concluded that a fast chemical exchange occurs between bound and free water.
Collections