Browsing TEZLER by Subject "Viticulture"
Now showing items 1-6 of 6
-
Diyarbakır bağcılığı ve geliştirme olanakları
(DİCLE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)VI DİYARBAKIR BAĞCILIĞI VE GELİŞTİRME OLANAKLARI Mahmut Rojda BİLİCİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ ANABİLÎM DALI 1997/Sayfa:37 ÖZET Bu araştırma 1996-1997 Yıllan arasında, Diyarbakır Merkez, ... -
Diyarbakır ilinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinde farklı kurutma yöntemlerinin kuru üzüm kalitesine etkilerinin belirlenmesi
(DİCLE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-11)Üzüm gerek yaş gerekse kuru üzüm, şarap, üzüm suyu gibi farklı işlenmiş ürünler olarak sahip olduğu yüksek miktardaki enerji, mineral madde, vitamin, fenolik bileşik ve antosiyaninlerden dolayı insan sağlığı açısından ... -
Filoksera zararlısı ile farklı azot dozlarının asmanın morfolojik ve fizyolojik özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
(DİCLE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-05-30)Günümüzde üzüm yetiştiriciliğini sınırlandıran en önemli iki faktör Filoksera zararlısı ve asmalarda görülen azot eksikliğidir. Dünya'da şu ana kadar filoksera zararlısı ile mücadelede etkin olarak kullanılabilecek ... -
Organik ve konvansiyonel tarım teknikleri ile yetiştirilen üzüm ve bu üzümlerin işenmesi ile elde üzüm ürünlerinin resveratrol ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi
(DİCLE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-11)Bu çalışma ile organik ve konvansiyonel tarım teknikleri kullanılarak yetiştirilen Öküzgözü, Boğazkere ve Şire üzüm çeşitlerine ait yaş üzüm ve bu üzümlerin işlenmesi ile elde edilen üzüm suyu, pekmez, pestil, üzüm sucuğu ... -
Organik ve konvensiyonel yöntemlerle yetiştirilen Öküzgözü, Boğazkere ve Şire üzüm çeşitlerinin verim ve kalite yönünden karşılaştırılması
(DİCLE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-11)Bu çalışma, Diyarbakır ilinde organik ve konvensiyonel yöntemlerle yetiştirilen Öküzgözü, Boğazkere ve Şire üzüm çeşitlerinin verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Organik ve konvensiyonel ... -
Üzüm yetiştiriciliğinde organik ve konvansiyonel üretimin karşılaştırmalı ekonomik analizi
(DİCLE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-11)Bu araştırmada, Diyarbakır ilinin Dicle ilçesinde üzüm yetiştiriciliğinde konvansiyonel ve organik üretimin ekonomik yönden karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu çalışma Dicle ilçesinde160 adet bağ işletmesinde yürütülmüştür. ...