Türkiye`de tedarik zinciri yönetimi`nde gıda sektöründeki soğuk zincir uygulamaları, Avrupa Birliği ve örnek ülke incelemeleri (Almanya, Çin ,Kanada, Güney Kore, ABD)
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Lojistik yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi son yıllarda işletmelere rekabet açısından önemli avantajlar sağlamaktadır. Çabuk bozulabilen gıdaların özellikleri nedeniyle hammaddenin tedarik edilmesinden başlayarak tüketim aşamasına kadarki bütün aşamalarda soğuk zincirin bozulmaması gerekmektedir. Sıcaklık sapmaları, depolama koşulları veya ürünlerin raf ömrü, soğuk lojistik yönetimini etkileyen faktörler arasındadır. Bir dağıtım merkezinde çabuk bozulabilen gıda ürünlerinin depolanmasını etkileyen faktörler içerisinde depo dizaynının gıdaya uygun bir şekilde tasarlanmış olması da yer almaktadır. Bu tezin amacı, tedarik zinciri yönetiminde soğuk zincirin önemini, tüketiciye kadar hangi aşamalardan geçtiğini, Türkiye'de nasıl uygulandığını ve küreselleşen dünyamızda uluslararası ekonomi ve ticaretteki rol ve önemini ele alarak incelemektir. Logistics management and supply chain management have been providing important competitive advantages to businesses in recent years. Beginning from the procurement of raw materials until the consumption stage, the cold chain should not be disturbed at any stage, due to the characteristics of perishable foods. Temperature deviations, storage conditions or shelf life of products are among factors that affect cold logistics management. The suitability of the design of the warehouse for food is another factor affecting the storage of perishable food products in a distribution center. The aim of this thesis is to investigate the importance of cold chain in supply chain management together with the processes it involves until it reaches consumers, how it is implemented in Turkey, and its role and importance in economy and commerce in the globalized world.
Collections